Κλείνει τελωνείο, τράπεζες, κτηματολόγιο και ταχυδρομείο ο κορωνοϊός

  Κλείνουν τη μία υπηρεσία μετά την άλλη, λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού. Έκκληση Υπουργού Οικονομικών και Υπουργού Υγείας για αυστηρή προσοχή και τήρηση υγειονομικών μέτρων.

  επιμέλεια Χρίστος Πέτρου

  Μετά την ανακοίνωση του Κτηματολογίου Πάφου για αναστολή εργασιών λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού, ακολούθησαν υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου και του τελωνείου Λεμεσού και κατάστημα των ταχυδρομείων Λεμεσού.

  Κτηματολόγιο Πάφου:

  Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας ανακοινώνει ότι αναστέλλονται όλες οι εργασίες του στο Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Πάφου, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε υπάλληλό του.

  Το Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Πάφου θα παραμείνει κλειστό σήμερα, Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 και θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για απολύμανση του κτηρίου με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα.  Το Επαρχιακό Κτηματολογικό Γραφείο Πάφου θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία, τη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020.

  Τελωνείο Λεμεσού:

  Με αφορμή το σημερινό κρούσμα στο Τμήμα Τελωνείων στη Λεμεσό ένεκα του οποίου έχουν ανασταλεί οποιεσδήποτε τελωνειακές εργασίες και των προβλημάτων που αυτό συνεπάγεται, το ΚΕΒΕ επαναφέρει την εισήγησή του για ψηφιοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών μέσω της δημιουργίας ενός κεντρικού συστήματος διεκπεραίωσης όλων των τελωνειακών διαδικασιών (Centralized Clearance System).

  Με βάση το σύστημα αυτό, ο κάθε εμπορευόμενος θα έχει την ευχέρεια να καταθέτει τα έγγραφα εκτελώνισης στο Κεντρικό αυτό σύστημα από τα γραφεία του και να εκτελωνίζει στη συνέχεια τα εμπορεύματά του από το σημείο τελωνισμού που ευρίσκονται, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανάγκη φυσικής παρουσίας στους χώρους των λιμανιών και των τελωνείων.

  Υποκατάστημα Τρ. Κύπρου:

  Κρούσμα σε κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην Πάφο. Κλειστό θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη.

  Πρόκειται για το κατάστημα 664 (Coral Bay) της Τρ. Κύπρου. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι εργασίες στο εν λόγω κατάστημα ενώ έχουν αρχίσει ήδη οι προβλεπόμενες διαδικασίες χειρισμού. Οι διαδικασίες αφορούν απολυμάνσεις του χώρου σε πρώτη φάση και στελεχώσει με νέο προσωπικό, προκειμένου το υποκατάστημα να λειτουργήσει εκ νέου τη Δευτέρα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέμουν δεύτερο lockdown Γερμανοί οικονομολόγοι

  Για την εξυπηρέτηση των πελατών της η Τράπεζα ενημερώνει ότι τα κοντινότερα υποκαταστήματά της βρίσκονται εντός της πόλης της Πάφου.

  Κλειστό το Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λεμεσού

  Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι σήμερα Παρασκευή, 16/10/2020 θα παραμείνει κλειστό το Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λεμεσού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

  έκκληση από αρμόδιους Υπουργούς:

  Νωρίς σήμερα, με κοινή τους ανακοίνωση οι Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, συνέστησαν σε εργοδότες και εργαζομένους αυστηρή προσοχή και τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

   

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ