Πότε πωλεί δάνεια η Πρώην Συνεργατική;

Γίνονται κινήσεις για προσέλκυση επενδυτών για πώληση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του «υγιούς» χαρτοφυλακίου.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Η ΚΕΔΙΠΕΣ προτίθεται να πωλήσει εξυπηρετούμενα δάνεια που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της για να αντλήσει ρευστότητα.

Στις σημερινές ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της Κυπριακής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων να πωλήσει σε δυνητικούς επενδυτές δάνεια τα οποία παρουσιάζουν καθυστερήσεις λιγότερες των 90 ημερών.

Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο των εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν παραμείνει μέχρι σήμερα στο χαρτοφυλάκιο της ΚΕΔΙΠΕΣ κυμαίνονται στα 553 εκατομμύρια ευρώ, με το υπόλοιπο των δανείων που χαρακτηρίζονται ως Μη Εξυπηρετούμενα να έχουν συνολική αξία 6,384 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τα τέλη του 2ου εξαμήνου του 2020.

Πληροφορίες του Economy Today αναφέρουν ότι γίνονται κινήσεις για την προσέλκυση επενδυτών για πώληση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του «υγιούς» χαρτοφυλακίου με στόχο να ολοκληρωθεί η συναλλαγή στα τέλη του 1ου τετράμηνου του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today, οι κινήσεις της ΚΕΔΙΠΕΣ για άμεσες πωλήσεις δανείων έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τα ταλαιπωρημένα ταμεία του κράτους που έχουν στερέψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Γενικότερα οι χορηγήσεις διαμορφώθηκαν σε 6,937 δισεκατομμυρίων στο τέλος του 2ου Τριμήνου του 2020 από 6,906 δισεκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 0,5% λόγω των  μειωμένων εισπράξεων και διαγραφών από τις επιπτώσεις της πανδημίας οι οποίες ήταν χαμηλότερες από τους τόκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ