Θα συνεχίσει τα ρεκόρ η φετινή Black Friday στην Κύπρο;

Τα προηγούμενα χρόνια η κατανάλωση χτυπούσε «κόκκινο»

Το φαινόμενο της Black Friday έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια και στην Κύπρο. Τα καταστήματα κινούνται για πέμπτη συνεχή χρονιά στους ρυθμούς της «μαύρης Παρασκευής», η οποία όμως έρχεται, φέτος, σε πρωτόγνωρες συνθήκες συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει εισβάλει και έχει αλλάξει τα πάντα στην καθημερινότητα των πολιτών και των καταναλωτών.

Το φαινόμενο της Black Friday έχει αμερικανικές ρίζες και ως είθισται πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες. Φέτος η ημέρα αυτή είναι η 27η Νοεμβρίου.

Τα προηγούμενα χρόνια η αγορά χτυπούσε ρέστα την περίοδο της Black Friday καθώς κάθε χρόνος ήταν κατά πολύ καλύτερος από τον προηγούμενο σύμφωνα με τα στοιχεία της JCC, τα οποία έχει συγκεντρώσει το Economy Today.

2017 Vs 2016

Το 2017 η Black Friday, είχε συστηθεί για δεύτερη χρονιά στο κυπριακό καταναλωτικό κοινό. Σε σύγκριση με το 2016 καταγράφηκε αύξηση τόσο των συναλλαγών, όσο και του συνολικού ποσού κατά 30%.

2018 Vs 2017

Ανοδικά κινήθηκε η αγορά και κατά το τρίτο «ραντεβού» των καταστηματαρχών με την  Black Friday το 2018. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο ο συνολικός αριθμός των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν αυξήθηκε κατά 19% σε σύγκριση με το 2017. Το συνολικό ποσό, που ξόδεψαν οι καταναλωτές την Black Friday του 2018 ήταν αυξημένο κατά 20% σε σύγκριση με την Black Friday του 2017.  

2019 Vs 2018

Το περασμένο έτος η Black Friday έκανε θραύση στην Κύπρο, έχοντας πλέον εδραιωθεί στην κυπριακή πραγματικότητα. Οι καταναλωτές το 2019 υποδέχθηκαν «μετά Βαΐων και κλάδων» την εμπορική αυτή μέρα. Οι συνολικές συναλλαγές, που πραγματοποιήθηκαν κατέγραψαν αύξηση 43% σε σύγκριση με την Black Friday του 2018 και το συνολικό ποσό, που πλήρωσαν οι καταναλωτές αυξήθηκε κατά 58%.

Η φετινή Black Friday  

Η αγορά παρά τις σοβαρές επιπτώσεις και την ταλαιπωρία που προκαλεί η πανδημία ετοιμάζεται για την έκτη συνεχή χρονιά Black Friday. Οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες πλην όμως υπάρχει η πεποίθηση ότι το καταναλωτικό κοινό θα σπεύσει να αξιοποιήσει τις εκπτώσεις, που ετοιμάζουν τα καταστήματα. Στο παιχνίδι, λόγω των περιορισμών, «μπαίνουν» δυναμικά και τα e-shops.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ