Στήριξης στις επιχειρήσεις ζητά ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Σε άμεση κινητοποίηση βρίσκονται ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων και το ΚΕΒΕ με στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου και αντιπρόεδρο του ΚΕΒΕ Ανδρέα Δημητριάδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως το ΚΕΒΕ σε επανειλημμένες συσκέψεις και επαφές με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και άλλους Υπουργούς μετέφεραν τις θέσεις και τις απόψεις τους όσον αφορά τα μέτρα υποστήριξης των επιχειρήσεων .

Ενδεικτικά σημείωσε, πως οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πάφου αλλά και των άλλων πόλεων αποτελούν τον  στυλοβάτη της οικονομίας και έχουν υποστεί καταστροφικό πλήγμα από την τραπεζική κρίση καθώς και από την πανδημία.

Ο κ. Δημητριάδης κάλεσε την κυβέρνηση στοχευμένα να στηρίξει τις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν επηρεαστεί από τα μέτρα και που θα συνεχίσουν να επηρεάζονται, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των ζημιών που  έχουν υποστεί  συμπεριλαμβανομένου του κόστους του προσωπικού, των ενοικίων, και των άλλων εξόδων που έχουν οι επιχειρήσεις.  

Επεσήμανε δε, πως θα πρέπει αυτές οι επιχειρήσεις να  μπορέσουν να διατηρηθούν στην ζωή και να επαναδραστηριοποιηθούν όταν υποχωρήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να διατηρήσει σε κάποιο βαθμό την  εμπορική δραστηριότητα, ώστε να παρέχονται οι βασικές υπηρεσίες προς τον πολίτη και να μην κλείσει πλήρως η επιχειρηματική δραστηριότητα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ