Δυσκολεύει η προσπάθεια για το e-kalathi

Σοβαρές αντιδράσεις και ανησυχίες για δημιουργία καρτέλ φαίνεται να οδηγούν στις ελληνικές καλένδες το συγκεκριμένο εργαλείο

Με ανησυχίες για δημιουργία καρτέλ μετά από τη δημιουργία του e-kalathi συνοδεύτηκε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εξέλιξη που φαίνεται να βάζει στο περιθώριο τη δημιουργία του συγκεκριμένου εργαλείου.

Συγκεκριμένα, στην επιτροπή Εμπορίου της Βουλής προέκυψαν μεγάλες αντιδράσεις για τη δημιουργία του e-kalathi και όπως φάνηκε είναι πολύ δύσκολο να διασκεδαστούν οι επιφυλάξεις όσων αντιτίθενται στο εν λόγω νομοσχέδιο. Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο πρόεδρος του συνδέσμου καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι η σύγκριση που θα πρέπει να γίνεται με απολύτως όμοια προϊόντα είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Μάλιστα όπως εξήγησε η ανησυχία που εκφράστηκε από την ΕΠΑ είναι ότι από τη στιγμή που όλοι θα μπορούν να βλέπουν τις τιμές όλων, πιθανό να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των επιχειρηματιών και να δημιουργηθεί ένα είδος καρτέλ. Ο κ. Δρουσιώτης εκτίμησε ότι δύσκολα μπορεί να δημιουργηθεί καρτέλ εξαιτίας του e-kalathi ωστόσο όπως είπε, πλέον είναι δύσκολο να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο εργαλείο τουλάχιστον με τη μορφή που πήγε στη Βουλή.

Διαφωνίες για το e-kalathi φαίνεται να προέκυψαν και μεταξύ βουλευτών, με τον Χρύση Παντελίδη να διερωτάται γιατί προβάλλονται ανησυχίες από βουλευτές του ΔΗΣΥ από τη στιγμή που οι ίδιοι συμφωνούσαν όταν η προηγούμενη κυβέρνηση προωθούσε το συγκεκριμένο εργαλείο με στόχο την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Εισαγγελέας: Να είμαστε φειδωλοί στο θέμα των κυρώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ