Σημαντικά τα οφέλη από την προσθήκη χαλιτζιού Τηλλυρίας στο μητρώο ΕΕ

Η προσθήκη του χαλιτζιού Τηλλυρίας, του κυπριακού ημίσκληρου λευκού τυριού, στο μητρώο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) της ΕΕ, αναμένεται να δώσει ώθηση για δημιουργία ευκαιριών για απασχόληση και εργασία στην περιοχή, ανέφερε ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους

Την ικανοποίηση του εκφράζει ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους για την προσθήκη του χαλιτζιού Τηλλυρίας, του κυπριακού ημίσκληρου λευκού τυριού, στο μητρώο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Κομισιόν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κλεάνθους ανέφερε πως είναι μια προσπάθεια του Κοινοτικού Συμβουλίου η οποία ξεκίνησε αυτό το ταξίδι που κράτησε έξι χρόνια για την ετοιμασία του φακέλου και την πιστοποίηση.

Για μένα, είπε ο κ. Κλεάνθους, «αποτελεί προσωπικό στοίχημα η εγγραφή του χαλιτζιού και το οποίο αναμένεται να δώσει ώθηση για δημιουργία ευκαιριών για απασχόληση και εργασία στην περιοχή».

Πρόσθεσε πως είναι ένα προϊόν το οποίο παράγεται μόνο στην περιοχή της Τηλλυρίας και τώρα με την εγγραφή του ανοίγονται νέοι ορίζοντες όσον αφορά την παρασκευή και την προώθηση του προϊόντος αυτού προς την αγορά.

Επιπρόσθετα ο κοινοτάρχης του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ευχαρίστησε τον συντονιστή της όλης προσπάθειας, Σάββα Μαλιώτη, ο οποίος ετοίμασε τον φάκελο, αλλά και το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος που στήριξε το κοινοτικό συμβούλιο σε όλη αυτή την προσπάθεια, όπως είπε.

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σήμερα στην Ολομέλεια οι εκποιήσεις - Θρίλερ με τροπολογίες κομμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ