Θετική για την κυπριακή οικονομία η απόρριψη προσφυγής για το χαλλούμι

Η απόφαση βοηθά την Κυπριακή Δημοκρατία να προστατέψει το προϊόν ως ΠΟΠ - Αν η προσφυγή γινόταν δεκτή δεν θα υπήρχε ασπίδα προστασίας έναντι τρίτων, ανέφερε ο ΓΔ του Υπουργείου

Πολύ θετική για την κυπριακή οικονομία και όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του χαλλουμιού, χαρακτήρισε ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Γεωργίας, την απόρριψη από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφυγής τυροκομείου και άλλων για το χαλλούμι ΠΟΠ.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Γρηγορίου τόνισε ότι η απόφαση βοηθά την Κυπριακή Δημοκρατία να προστατέψει το προϊόν ως ΠΟΠ, παρέχοντας μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την κυπριακή οικονομία.

"Αν η προσφυγή γινόταν δεκτή", είπε, "δεν θα υπήρχε ασπίδα προστασίας έναντι τρίτων", όταν διάφορες ευρωπαϊκές και άλλες χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει να παράγουν χαλλούμι.

Ο κύριος Γρηγορίου πρόσθεσε ότι η διαδικασία με τις προσφυγές αναμένεται να συνεχιστεί, αφού νέα προσφυγή εναντίον του φακέλου καταχωρήθηκε το περασμένο Καλοκαίρι.

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το διάταγμα του Υπουργού Εμπορίου, που αυξάνει στο 25%, την ελάχιστη ποσόστωση αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι. Εντατικοποιούνται, παράλληλα, οι έλεγχοι πιστοποίησης της ποιότητας του χαλλουμιού.

Διαβάστε επίσης: Νομική Υπηρεσία: Πολύ σημαντική η απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για το χαλλούμι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ