Στο Άμπου Ντάμπι ο Παπαναστασίου για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου

Κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Διάσκεψης, τα μέλη του ΠΟΕ θα επιδιώξουν, μεταξύ άλλων, τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για καίρια ζητήματα όπως οι επιδοτήσεις αλιείας, η γεωργία και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βρίσκεται ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστάσιου για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη 13η Υπουργική Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) που πραγματοποιείται μεταξύ 26 και 29 Φεβρουαρίου.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Διάσκεψης, τα μέλη του ΠΟΕ θα επιδιώξουν την επίτευξη προόδου επί των εργασιών για τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού, αλλά και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για καίρια ζητήματα όπως οι επιδοτήσεις αλιείας, η γεωργία και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η μεταρρύθμιση του ΠΟΕ κρίνεται αναγκαία για ένα σταθερό και προβλέψιμο εμπορικό σύστημα, το οποίο βασίζεται σε κανόνες και θα λειτουργεί ως ανάχωμα έναντι ενός ολοένα και πιο απρόβλεπτου παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης, ο κ. Παπαναστασίου συμμετείχε, επίσης, στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (Εμπόριο) της ΕΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι χθες, Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Τουρισμός: Χτυπά καμπανάκι ο ΣΤΕΚ - Τα δυο αγκάθια με τις συντεχνίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ