Άλμα σε υψηλό 10 μηνών στην τιμή Μπρεντ - Πλησίασε τα $96 το βαρέλι

Στην αύξηση των τιμών συμβάλουν η απόφαση Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας να παρατείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου

Άλμα σχεδόν στα 96 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας υψηλό 10 και πλέον μηνών, πραγματοποιεί την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ εν μέσω ανησυχιών για επικείμενη έλλειψη στην προσφορά «μαύρου χρυσού».

Η τιμή του αργού πετρελαίου Μπρεντ ενισχυόταν την Τρίτη κατά 1,4 δολάρια το βαρέλι ή κατά 1,5%, αγγίζοντας και τα 95,9 δολάρια, προτού υποχωρήσει ελαφρώς στα 95,7 δολάρια το βαρέλι το απόγευμα της Τρίτης, επίπεδο που αποτελεί το υψηλότερο από τις αρχές Νοεμβρίου του 2022.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών ανήλθε εντός της ημέρας η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου WTI, το οποίο ενισχύεται κατά 1,6 δολάρια το βαρέλι ή κατά 1,7%, στα 93,02 δολάρια το βαρέλι ενώ εντός της ημέρας ανήλθε και μέχρι τα 93,5 δολάρια το βαρέλι.

Στην αύξηση των τιμών συμβάλουν η απόφαση Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας να παρατείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, συνολικά, μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και το ενδεχόμενο να μειωθεί τον Οκτώβριο η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου σε περιοχές των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Fitch: Η έκδοση κρατικών ομολόγων για ιδιώτες θα αυξήσει τα επιτόκια καταθέσεων

ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ