Ερντογάν: Τουρκία - Ισραήλ προχωρούν σε κοινές γεωτρήσεις για ενεργειακά κοιτάσματα

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες θα λειτουργήσουν επίσης ενεργειακά δίκτυα προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία και το Ισραήλ σύντομα θα προχωρήσουν σε κοινές προσπάθειες για γεωτρήσεις για ενεργειακά κοιτάσματα και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες θα λειτουργήσουν επίσης ενεργειακά δίκτυα προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης,

Μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για αμοιβαίες επισκέψεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, είπε πως δεν συμφωνεί με την αρνητική προσέγγιση που δείχνουν άλλοι ηγέτες προς τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσαν χθες τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη αφoύ παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ερντογάν επανέλαβε πως ελπίζει ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση για την αναβίωση της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Όσον αφορά την τουρκική οικονομία, ο Ερντογάν δήλωσε κατά την επιστροφή του από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα της Τουρκίας, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, έχει ανοίξει την όρεξη σε ξένους επενδυτές.

"Ένας κρίσιμος πυλώνας του προγράμματός μας είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας. Μόνο η προετοιμασία και η ανακοίνωση του προγράμματος έχει ήδη ανοίξει την όρεξη σε ξένους επενδυτές", τόνισε. "Αξιοποιώντας αυτή τη δυναμική, θα προχωρήσουμε γρήγορα προς τους στόχους μας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Έρευνα: Πόσο «ελεύθερη» είναι η οικονομία της Κύπρου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ