Εντός της ημέρας απαντά η ΚΔ στη Chevron για παράταση

Η εταιρεία ζητούσε παράταση των διαπραγματεύσεων σε σχέση με το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος «Αφροδίτη»

Γραπτώς θα απαντήσει εντός της ημέρας η Κυπριακή Δημοκρατία σε επιστολή που έλαβε προ ημερών από την εταιρεία Chevron, με την οποία η εταιρεία ζητούσε παράταση των διαπραγματεύσεων σε σχέση με το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, είπε ότι «θα υπάρξει γραπτή απάντηση σε επιστολή που λάβαμε από την εταιρεία με ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο αντίδρασης από πλευράς της».

Σημείωσε ότι μέχρι να απαντήσει η εταιρεία, «δεν θεωρούμε σκόπιμο να προβούμε σε οποιοδήποτε σχόλιο».

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δύο μερών, μετά την οποία δεν υπήρξαν ανακοινώσεις.

Η κοινοπραξία Chevron μαζί με τη Shell Plc και την ισραηλινή Newmed Energy LP είχαν καταθέσει για έγκριση επικαιροποιημένο πλάνο ανάπτυξης της «Αφροδίτη» στην Κυβέρνηση, το οποίο προνοούσε τη σύνδεση του κοιτάσματος με υποδομές υγροποίησης στην Αίγυπτο μέσω υποθαλάσσιου αγωγού. Τo επικαιροποιημένο σχέδιο απορρίφθηκε από την κυπριακή Κυβέρνηση στα τέλη Αυγούστου, με τη σύμβαση να προνοεί 30 ημέρες διαπραγμάτευσης για επίλυση της διαφοράς. Η περίοδος διαπραγμάτευσης είχε παραταθεί για άλλες 30 ημέρες με καταληκτικό χρονοδιάγραμμα την 5η Νοεμβρίου.

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινά με 2 όχι η συζήτηση για το πέναλτι 12% στο Εργατικό Σώμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ