ΠτΔ: Θα περιμένουμε την αντίδραση Chevron και μετά θα μιλήσουμε

«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαντήσει και μέχρι να λάβουμε απάντηση στη δική μας τοποθέτηση δεν θεωρώ σωστό δημόσια να τοποθετηθώ» ανέφερε

Η Κυβέρνηση θα περιμένει την αντίδραση από πλευράς της εταιρείας Chevron και μετά θα τοποθετηθεί δημόσια, ανέφερε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εισερχόμενος σε τελετή εγκαινίων στην Κοράκου, για το θέμα της Chevron, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαντήσει και μέχρι να λάβουμε απάντηση στη δική μας τοποθέτηση δεν θεωρώ σωστό δημόσια να τοποθετηθώ».

«Θα απαντήσουμε γραπτώς, θα περιμένουμε την αντίδραση από πλευράς της εταιρείας και τότε θα μιλήσουμε δημόσια», είπε, σημειώνοντας πως δεν είναι η ώρα, ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα, των δημόσιων δηλώσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, ανέφερε νωρίτερα την Κυριακή στο ΚΥΠΕ, ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαντήσει γραπτώς, εντός της ημέρας, σε επιστολή που έλαβε προ ημερών από την εταιρεία Chevron, με την οποία η εταιρεία ζητούσε παράταση των διαπραγματεύσεων σε σχέση με το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντός της ημέρας απαντά η ΚΔ στη Chevron για παράταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ