«Γλυκοκοιτάζουν» και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Great Sea Interconnector

Το Επενδυτικό Ταμείο των ΗΑΕ, TAQA, εξέφρασε ενδιαφέρον να επενδύσει στο έργο ανακοίνωσε ο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ενδιαφέρον εξέφρασε το Επενδυτικό Ταμείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (TAQA) για να επενδύσει στο έργο Great Sea Interconnector, αλλά και σε μια σειρά άλλων επενδυτικών προοπτικών, που ανοίγονται στην Κύπρο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος του TAQA, Jasim Husain Thabet και μέλη του επενδυτικού Ταμείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είχαν συνάντηση το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μάριου Παναγίδη, και άλλων υπηρεσιακών. Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού, όπως και ο ίδιος ανακοίνωσε την Πέμπτη, διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι η παρουσία του επικεφαλής και των μελών του Επενδυτικού Ταμείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κύπρο και η συνάντηση που είχε με τον Προέδρο της Δημοκρατίας, είναι σε συνέχεια της παρουσίας το καλοκαίρι του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδιου για οικονομικά και εμπορικά θέματα.

«Σκοπός της παρουσίας τους είναι να διερευνήσουν επενδυτικές προοπτικές την Κύπρο, γεγονός που η Κυβέρνηση καλωσορίζει γιατί είναι αυτές οι επενδύσεις, που χρειάζεται ο τόπος ώστε η οικονομία μας να διατηρηθεί σε τροχιά ανάπτυξης, μια ανάπτυξη που είναι από τις μεγαλύτερες της ΕΕ», είπε.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, πρόσθεσε, εκφράστηκε το ενδιαφέρον του επενδυτικού ταμείου, για να επενδύσει στο έργο Great Sea Interconnector, αλλά και σε μια σειρά άλλων επενδυτικών προοπτικών, που ανοίγονται στην Κύπρο. Προς αυτό τον στόχο, σημείωσε, συμφωνήθηκε όπως το επενδυτικό ταμείο, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εμπορίου, εντός ενός μηνός, εξετάσουν μια σειρά και μια λίστα από έργα, που είναι ώριμα ή κοντά στο να είναι ώριμα, τα οποία θα μπορεί το επενδυτικό ταμείο να διαλέξει, για να επενδύει στην Κύπρο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι τα έργα αυτά αφορούν υποδομές και έργα ανάπτυξης στην Κύπρο γενικότερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ντουμπάι: Έκρηξη στις πωλήσεις υπερπολυτελών κατοικιών (γράφημα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ