Επενδυτικά ταμεία από ΗΑΕ, Ισραήλ και ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τον Great Sea Interconnector

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας

Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν επενδυτικά ταμεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για συμμετοχή στο έργο Great Sea Interconnector, με στόχο την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ.

Όπως δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, στην επίσκεψη του, αυτή την εβδομάδα στο Αμπου Ντάμπι, έχουν εξευρεθεί επενδυτές για συμπλήρωση του ποσού των σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, που απαιτείται για ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου.

Ο υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε ότι το έργο έχει ήδη ξεκινήσει με την παραγγελία του καλωδίου, που θα ποντιστεί, το οποίο στοιχίζει ένα δισεκατομμύριο διακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παπαναστασίου αναφέρθηκε και στο τερματικό στο Βασιλικό, τονίζοντας ότι ο Μάρτιος είναι καθοριστικός μήνας για την εξέλιξη του.

Ο υπουργός Ενέργειας εξέφρασε την ελπίδα ότι, με τις επαφές που συνεχίζονται σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Κίνας, θα υπάρξει καλή θέληση για ολοκλήρωση του έργου, έστω και με σημαντική καθυστέρηση.

Ο κύριος Παπαναστασίου απέδωσε ιδιαίτερη σημασία σε διμερείς επαφές που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα σε επίπεδο ανώτερο από αυτό των πρέσβεων. Τόνισε ότι τυχόν αποτυχία στην ολοκλήρωση του τερματικού από την κινεζική κοινοπραξία δεν θα περάσει απαρατήρητη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΡΙΚ

Διαβάστε επίσης: 1.750 αιτήσεις σε 24 ώρες για το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ