Ακόμη και φέτος μπορεί να ολοκληρωθεί το τερματικό στο Βασιλικό

Ο Υπουργός Ενέργειας ανέφερε πως η ηλεκτροπαραγωγή με τη χρήση φυσικού αερίου, θα είναι εφικτή γύρω στα μέσα του 2025, δεδομένου πως η ΑΗΚ έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. 

Αισιόδοξος ότι το τερματικό στο Βασιλικό και η διασύνδεσή του με την πλωτή μονάδα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του έτους, παρουσιάστηκε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Σε παρέμβασή του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε πως η κινέζικη κοινοπραξία CPP-METRON CONSORTIUM LTD έχει σηκώσει μανίκια, μετά την επανέναρξη των εργασιών το Σάββατο, 16 Μαρτίου, έπειτα από μία περίοδο εντάσεων και αναστολής των έργων. Μάλιστα, όπως περιέγραψε ο Υπουργός οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι η ηλεκτροπαραγωγή με τη χρήση φυσικού αερίου, θα είναι εφικτή γύρω στα μέσα του 2025, δεδομένου πως η ΑΗΚ έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. 

Ο Υπουργός Ενέργειας μίλησε επίσης και για τη συνάντηση την οποία είχε με τους ιθύνοντες της κινεζικής κοινοπραξίας "CPP", επισημαίνοντας πως στο πλαίσιο της συζητήθηκαν εκτενώς θέματα διαχείρισης του έργου, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι επί τους παρόντος οι δύο πλευρές δεν έχουν αγγίξει οικονομικές πτυχές της συμφωνίας.

Τόνισε δε, ότι στόχος των δύο πλευρών είναι να αποκατασταθεί η μεταξύ τους εμπιστοσύνη, η οποία, όπως υπογράμμισε, είχε "τρωθεί το τελευταίο διάστημα", προσθέτοντας πως έχουν ληφθεί μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπρόσθετα, είπε ότι αποφασίστηκε να δημιουργηθεί φορέας παρακολούθησης του έργου επί του πεδίου, καθώς και ομάδα επίβλεψης στο Υπουργείο Ενέργειας, προκειμένου να επιλύονται έγκαιρα τυχόν προβλήματα που θα προκύπτουν, προτού αυτά να διογκωθούν. 

Διαβάστε επίσης: Φορέας Παρακολούθησης για το τερματικό - Σε 1-2 βδομάδες νέο χρονοδιάγραμμα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ