Στο Άμπου Ντάμπι για σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Υπουργός Ενέργειας

Ο κ. Παπαναστασίου θα λάβει επίσης μέρος σε Υπουργική Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα τις υποδομές για την ενεργειακή μετάβαση

Στο Άμπου Ντάμπι βρίσκεται ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, προκειμένου να συμμετάσχει στη 14η Σύνοδο της Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16 και 18 Απριλίου 2024.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, στο πλαίσιο της συνόδου, ο κ. Παπαναστασίου θα λάβει επίσης μέρος σε Υπουργική Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα τις υποδομές για την ενεργειακή μετάβαση («Infrastructure for the Energy Transition: Utilities for Net Zero Alliance»), στην οποία θα συμμετάσχουν η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Kadri Simson, ο Γενικός Διευθυντής του IRENA, o Διευθύνων Σύμβουλος της TAQA (Εθνική Εταιρεία Ενέργειας του Άμπου Ντάμπι PJSC) και άλλοι επίσημοι και αξιωματούχοι.

Συμπληρώνεται ότι κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Υπουργός Ενέργειας θα συμμετάσχει, παράλληλα, στις εργασίες της 16ης έκδοσης της διεθνούς έκθεσης και συνεδρίου World Future Energy Summit, που πραγματοποιείται τις ίδιες μέρες, ενώ προγραμματίζεται να έχει αριθμό συναντήσεων, μεταξύ άλλων, με ανώτερα στελέχη της ADNOC (Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι).

Ο Υπουργός Ενέργειας επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Απλησίαστη η Ελλάδα για διακοπές – Γιατί ανέβηκαν τόσο οι τιμές (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ