Ο νέος CEO της PayPal και τα ανοίγματα στην αγορά

Ο Alex Chriss επιλέχθηκε μεταξύ εννέα υποψηφίων και η πρόσληψή του συνοδεύτηκε με αύξηση της μετοχής της PayPal 2%

Της Άννας Κριθαρίδου

Αδιαμφισβήτητα, τα χρήματα είναι η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη που υπάρχει στον πλανήτη. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει και ο κατάλληλος τρόπος διακίνησής τους, έτσι ώστε να υπάρχει ασφαλέστερη εκτέλεση στις πληρωμές. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η υπηρεσία Paypal, την οποία πλέον διοικεί ο Alex Chriss.

The Pay Leader

Τον Αύγουστο, η PayPal, όρισε ως νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, τον Alex Chriss, αντικαθιστώντας τον Dan Schulman, ο οποίος θα συνεχίσει  την ενασχόλησή του με την εταιρεία ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου μέχρι την ετήσια συνέλευση των μετόχων τον Μάιο του 2024.

Παρόλα αυτά, ο Chriss φέρνει μια πληθώρα εμπειρία ηγεσίας στην τεχνολογία και τα προϊόντα, έχοντας υπηρετήσει ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Intuit’s Small Business and Self -Εργαζόμενη ομάδα από τον Ιανουάριο του 2019. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί, πέτυχε εντυπωσιακή ανάπτυξη, με την πελατεία και τα έσοδα να αυξάνονται με CAGR 20% και 23%, αντίστοιχα.

O Alex Chriss επιλέχθηκε μεταξύ εννέα υποψηφίων, ενώ η διαδικασία της επιλογής ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο. Το διοικητικό συμβούλιο της Paypal, εντυπωσιάστηκε από τις επιδόσεις του Alex Chriss στην Intuit, ειδικά όσον αφορά στην εξαγορά της Mailchimp έναντι 12 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι στον απόηχο της νέας πρόσληψης, η μετοχή της PayPal ενισχύθηκε κατά 2% στις προ-χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Τι είναι η PayPal και τι προσφέρει

Η PayPal είναι μια απλή μέθοδος εκτέλεσης πληρωμών εν κινήσει, χωρίς να πρέπει κάποιος να κοινοποιεί τα οικονομικά στοιχεία σας στους πωλητές. Εν ολίγοις, είναι μια αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία και αποτελεί μία έξυπνη εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές μεθόδους που δεν προσφέρουν σχεδόν κανένα πλεονέκτημα. Από το 1998, το έτος δηλαδή που ιδρύθηκε, δήλωσε έσοδα 25,37 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπρόσθετα, είναι η μοναδική τράπεζα που εγγυάται την ασφαλή παράδοση του αντικειμένου και σε αποζημιώνει σε περίπτωση που χρειαστεί. Με την PayPal, μπορεί κάποιος να κάνει άμεσα συναλλαγές με φίλους και γνωστούς, καθώς και να λάβει χρήματα όταν πρόκειται για PayPal Balance. Επιπρόσθετα, μπορεί να μεταφέρει τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα μέσα σε 2 με 3 εργάσιμες μέρες. Τέλος, μπορεί να συνδέσει μέχρι και μια απλή προπληρωμένη κάρτα Visa από ελληνική τράπεζα και να ξεκινήσει άμεσα τις αγορές μέσω PayPal με ασφάλεια.

Crypto Project

Το 2021, η Paypal ξεκίνησε να προσλαμβάνει υπαλλήλους για τα γραφεία της στην Ιρλανδία για διάφορες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, σηματοδοτώντας έτσι τα σχέδια της εταιρείας για περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιρλανδικής εφημερίδας Independent, οι νέες θέσεις εργασίας στα γραφεία του Δουβλίνου και του Dundalk επικεντρώνονται στον τομέα της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις των κανονισμών για την κυκλοφορία κρυπτονομισμάτων και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων σ’ αυτόν τον τομέα. Ο γρήγορος πολλαπλασιασμός ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων όπως το Bitcoin και το Ethereum συνέπεσε με μια τεράστια άνοδο των τιμών, η οποία ώθησε την αγορά κρυπτονομισμάτων σε σχεδόν 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Σημειώνουμε ότι το κρυπτονόμισμα είναι μία peer-to-peer αποκεντρωμένη ηλεκτρονική μορφή χρήματος η οποία βασίζεται πάνω στις αρχές της κρυπτογράφησης για τη διασφάλιση του δικτύου και την επαλήθευση των συναλλαγών.

Δύο από τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τράπεζας είναι τα παρακάτω:

- Aνταλλαγή συναλλάγματος: Oποιοσδήποτε μπορεί να μετατρέψει ένα νόμισμα σε διαφορετικό χάρη σε αυτήν την επιλογή πληρωμής. Τα δολάρια, για παράδειγμα, μπορούν να ανταλλαχθούν με ευρώ.

- Απλότητα κατά το άνοιγμα: Όταν θέλει κάποιος μπορεί να ανοίξει έναν τραπεζικό λογαριασμό ή να ζητήσει μια κάρτα που σχετίζεται με αυτόν και πρέπει να εκτελέσει διάφορες διαδικασίες που δεν είναι άμεσες. Με την Paypal, απλά με ένα email μπορεί κάποιος, να ανοίξει τον λογαριασμό μόλις μέσα σε λίγα λεπτά.

Και δυο από τα μειονεκτήματά της είναι:

- Προμήθειες: Είναι μια πλατφόρμα που απαιτεί προμήθειες σε ορισμένες συναλλαγές. Η Paypal χρεώνει προμήθεια στον πωλητή για τη χρήση του Paypal ως πλατφόρμα πληρωμής εάν έχει οποιοδήποτε είδος επιχείρησης και η πώληση σχετίζεται με αυτήν. Ωστόσο, δεν χρεώνεται όταν πραγματοποιείται πληρωμή σε ιδιώτη ή εταιρεία που έχει ήδη καθορίσει την τιμή της πριν από το προϊόν που αγοράζεται.

- Παρακράτηση πληρωμών: Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το Paypal ως μέθοδο διαδικτυακής πληρωμής μπορεί να βλάψουν αυτήν την πολιτική που μερικές φορές και ανάλογα με τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, η πλατφόρμα μπορεί να εκτελεστεί.

3 Paypal Tips στις μικρές επιχειρήσεις

- Χρησιμοποιήστε το machine learning

Οι επιχειρήσεις προτείνεται να αξιοποιήσουν τη μηχανική μάθηση για να διευκολύνουν τον εντοπισμό και τον περιορισμό της απάτης σε πραγματικό χρόνο. Πολλά εργαλεία στην αγορά παρέχουν επίσης στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τις σχετικές λύσεις για την αντιμετώπιση της απάτης με βάση τις ίδιες τις ανάγκες τους. Αυτό βοηθά τους εμπόρους να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.

-Ανοιχτοί σε συνεργασίες

 Η ιεράρχηση της προστασίας των ηλεκτρονικών συναλλαγών απαιτεί τεχνογνωσία και καλό θα είναι να γίνεται από το εξειδικευμένο προσωπικό της επιχείρησης σε άμεση συνεργασία με τους ειδικούς του συγκεκριμένου κλάδου.

- Πρόληψη Απάτης

Οι λύσεις προστασίας από αντιστροφές χρέωσης μπορούν κάλλιστα να βοηθήσουν μια επιχείρηση να διαχειριστεί αυτόματα τις αμφισβητήσεις συναλλαγών και λοιπές διαφωνίες και αντιπαραθέσεις, ανακτώντας παράλληλα πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Διαβάστε επίσης: Έντονες αντιδράσεις στο Web Summit - Αποχωρούν συνεχώς εταιρείες τεχνολογίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ