Αυξάνουν ή όχι τις οικονομικές αναταραχές οι ηλεκτρονικές συναλλαγές (vid)

Ο Μη Εκτελεστικός Διευθυντής της ECOMMBX, Γιάννης Γεωργούλλας μιλά, μεταξύ άλλων, για τη σημασία των εκλογών και τον ρόλο της τεχνολογίας στην ευημερία ενός κράτους - Τι λέει για τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ και τη σημερινή εικόνα της κυπριακής οικονομίας 

Πώς οι ευρωεκλογές συνδέονται με την τεχνολογία και πώς αυτή βοηθά στην σταθερότητα σε επίπεδο Ευρωζώνης; Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές τελικά βοηθούν ή διαταράσσουν τις αγορές; Σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα κλήθηκε να δώσει απαντήσεις ο Γιάννης Γεωργούλας, Μη Εκτελεστικός Διευθυντής της fintech εταιρείας, ECOMMBX, που ειδικεύεται στη διαχείριση ηλεκτρονικών λογαριασμών. 

Η σωστή εφαρμογή της τεχνολογίας ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Γεωργούλας, εστίασε στη σημασία της τεχνολογίας ως προς την ομαλή λειτουργία ενός ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος, εξηγώντας πως για να αισθάνονται οι πολίτες ασφάλεια, η τεχνολογία θα πρέπει πρωτίστως να κάνει σωστά τη δουλειά της. 

“Η τεχνολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους νόμους που ψηφίζονται”, σημείωσε, επισημαίνοντας πως “για να μπορούμε να έχουμε ένα σύγχρονο κράτος και θεσμούς που λειτουργούν, όλοι θα πρέπει να πηγαίνουν στις κάλπες όχι μόνο στις ευρωεκλογές αλλά σε κάθε εκλογική διαδικασία”. 

Ευθύνη των πολιτών το τι ψηφίζουν

Περιγράφοντας πως η τεχνολογία και ευρύτερα η οικονομία μπορούν να διασφαλίσουν την ομαλή εξέλιξη και την ευημερία ενός κράτους, έφερε στο κάδρο την χρηματοπιστωτική κρίση του 2013. “Το 2013 όλοι ζήσαμε απίστευτες καταστάσεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού επήλθε ευημερία στη χώρα, αποτιμώντας, παρά τις αστοχίες, το αποτέλεσμα ως θετικό. 

“Το ίδιο ακριβώς έγινε και στην Ελλάδα με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία”, επισήμανε, τονίζοντας πως “αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”. Ο κ. Γεωργούλας υπογράμμισε ότι οι πολίτες έχουν ευθύνη στο τι ψηφίζουν για να μπορούν να έχουν τη ζωή που περιμένουν. 

Σε σχόλιο για το ότι η ομαλότητα δεν είναι μονοκομματική υπόθεση, καθώς ο καθένας έχει ένα ρόλο να διαδραματίσει, όπως η Βουλή, οι συνδικαλιστικές και οι εργοδοτικές οργανώσεις που συνέβαλαν στο να ανατραπεί το αρνητικό σκηνικό του 2013, ο κ. Γεωργούλας στάθηκε στην περίπτωση της Βουλής, υποδεικνύοντας πως αποτελείται από κόμματα, με πολιτικές διαφέρουν. 

“Από την Αριστερά ως τη Δεξιά υπάρχει μία μεγάλη διαφορά” είπε, διαμηνύοντας πως και η Πολιτεία η ίδια θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της. 

Το κλειδί στην καταναλωτική δύναμη 

“Σήμερα η οικονομία, ανεξάρτητα από το αν ο ΔΗΣΥ δεν βρίσκεται στην Κυβέρνηση, φαίνεται να πηγαίνει καλά. Υπάρχουν βέβαια πολλές προκλήσεις, ωστόσο, η οικονομία προχωρά”, συμπλήρωσε.  

Κληθείς να αναφερθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν διάφοροι κλάδοι όπως του εμπορίου και των ηλεκτρονικών συναλλαγών, στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, το οποίο αναμένεται πως θα δοκιμαστεί στην κάλπη, ο κ. Γεωργούλας τόνισε πως “τα πάντα έχουν να κάνουν με την καταναλωτική δύναμη των ανθρώπων”. 

“Όταν η οικονομία πάει καλά και ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στο σπίτι του αυτά που θέλει, υπάρχει ηρεμία και ευημερία. Αν δεν υπάρχει αυτό το πράγμα τότε αρχίζουν τα προβλήματα, όπως βλέπουμε σε διάφορες χώρες να γίνεται”, δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Αναφέρθηκε δε, στην περίπτωση της Γερμανίας, όπου έχουν ξεσηκωθεί οι αγρότες. Όπως σημείωσε, για να φτάσουν σε ένα τέτοιο σημείο, ενώ κάποτε ήταν η οικονομική ναυαρχίδα της Ευρώπης, σημαίνει πως το σύστημα πιέζεται πάρα πολύ, ενώ τόνισε πως στο τέλος της ημέρας “όλα ξεκινούν και βασίζονται στην οικονομία”. 

Προκαλούν ή όχι οικονομικές αναταραχές οι e-συναλλαγές;

Ερωτηθείς για το κατά πόσο η τεχνολογία και οι ψηφιακές συναλλαγές ενδεχομένως να αποτελούν παράγοντες που αυξάνουν τις οικονομικές αναταραχές, ο Μη Εκτελεστικός Διευθυντής της ECOMMBX, ξεκαθάρισε πως η τεχνολογία και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο. 

“Ίσα - ίσα βοηθούν για να μειωθούν οι τιμές, βοηθούν τον κόσμο και τις επιχειρήσεις, ένω είναι ένα μέσο εύκολο, εύχρηστο και οικονομικό”, επεσήμανε, προσθέτοντας πως εκτός από τις επιχειρήσεις, όλοι μπορούν να προβαίνουν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι καταναλωτές, με ασφάλεια και από το κινητό τους”.  

Δείτε το βίντεο εδώ:

 

Διαβάστε επίσης: KYC στην εποχή των fintech: Πώς το σωστό «φιλτράρισμα» ισούται με επιβίωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ