Φιάλη οξυγόνου για την τουριστική βιομηχανία

Προς επέκταση των μέτρων στήριξης της απασχόλησης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και επιχειρήσεις, που συνδέονται με τον τουρισμό κινείται η κυβέρνηση.

Του Νέστορα Βασιλείου

Προς επέκταση των μέτρων στήριξης της απασχόλησης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και επιχειρήσεις, που συνδέονται με τον τουρισμό κινείται η κυβέρνηση, παρά την μεγάλη επιβάρυνση που έχουν δεχθεί τα κρατικά ταμεία.

Η χρονική διάρκεια της στήριξης έχει ιδιαίτερη σημασία και αναμένεται να κλειδώσει λίαν συντόμως καθώς το ζητούμενο είναι το μέτρο να λάβει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου το συντομότερο, ενδεχομένως και την προσεχή Τετάρτη.

Ο προσανατολισμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δεικνύει και την στόχευση, που επιδιώκει για να κρατήσει εν ζωή την τουριστική βιομηχανία και τους χιλιάδες εργαζομένους σ’ αυτήν με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν το 2021.

Με ιατρικούς όρους η τουριστική βιομηχανία του τόπου τυγχάνει μηχανικής υποστήριξης.

Η επιλογή αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί και μονόδρομος για την κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί ρευστό προς στήριξη της απασχόλησης αντί για να πληρώνει ανεργιακά επιδόματα σε εργαζόμενους της τουριστικής βιομηχανίας.

Αυτό είναι βεβαίως μόνο ένα κακό, ίσως και το λιγότερο, που μπορεί να προξενήσει τυχόν αύξηση της ανεργίας σε μια οικονομία και το γνωρίζουν καλά οι Ζέτα Αιμιλιανίδου και Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Απ’ εκεί και πέρα έχει σημασία και η πολιτική που θα ακολουθηθεί γενικότερα προς αναχαίτιση απολύσεων, αλλά και μειώσεων σε μισθούς και γενικότερα του περιορισμού μονομερών αποφάσεων.

Το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει περαιτέρω μετά τη σημερινή συνάντηση των δυο υπουργών με τις εργοδοτικές οργανώσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ