Αγώνας δρόμου για επαναφορά του Τουρισμού

Δηλώσεις Υφ. Τουρισμού, Σάββα Περδίου μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Νωρίς για προβλέψεις αναφορικά με την τουριστική κίνηση του 2021. Στο 75% υλοποιήθηκαν τα ετήσια σχέδια που αφορούν το στρατηγικό πλάνο για τον τουρισμό μέχρι το 2030.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υφυπουργός Τουρισμούς Σάββας Περδίος, τόνισε πως η υφιστάμενη κατάσταση και το δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, δεν επιτρέπει εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού στο 2021. Ωστόσο ο κύριος Περδίος, επανέλαβε παλαιότερες τοποθετήσεις του, περί εκτιμήσεων που θέλουν οι δείκτες του τουρισμού όπως εμφανίστηκαν το 2019, να επανέρχονται το 2023 και 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΟΙΚ: Προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης αυξημένος κατά €609 εκ.

Προς την κατεύθυνση της όσο το δυνατόν συντομότερης επαναφοράς της τουριστικής βιομηχανίας σε ανοδική τροχιά, ο Υφ. Τουρισμού δήλωσε πως μέρος του στρατηγικού πλάνου δεκαετίας για τον τουρισμό, επισπεύδεται.

Ωστόσο τα ετήσια σχέδια του δεκαετούς πλάνου, υλοποιήθηκαν περί τα 75% μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, μέρος των υλοποιημένων εργασιών αφορά, την έρευνα για βιωσιμότητα τουρισμού στην Πόλη Χρυσοχόους και την Τηλλυρία, το ψηφιακό μάρκετινγκ του Υφ. Τουρισμού, σχέδια χορηγιών για αναβάθμιση τουριστικών προϊόντων όπως αναβάθμιση παραλιών. Επιπλέον μέρος των εργασιών που έχουν υλοποιηθεί, σχετίζονται με τη συμφωνία μεταξύ Υφυπουργείου και ξενοδοχείων για προώθηση του κυπριακού breakfast kai branch, την προσθήκη νέων οινοποιείων στους υφιστάμενους δρόμους του κρασιού, την επίσπευση διαδικασίας κατοχύρωσης παραδοσιακών προϊόντων, την ανάπτυξη της σχεδίου οικοτεχνίας σε συνεργασία με το Υπ. Εργασίας και την αναθεώρηση του χάρτη ποδηλατικών διαδρομών.

Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει, η δήλωση του κυρίου Περδίου για διεξαγωγή παγκόσμιας εμβέλειας τουρνουά γκολφ, διάρκειας 15 ημερών, που εντάσσει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη του γκολφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ