Επιβίβαση σε κρουαζιερόπλοιο μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού

Πλέον, το αρνητικό τεστ καθίσταται απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίβαση επιβατών και πληρώματος στο πλοίο.

Μετά τις αεροπορικές εταιρείες που πιέζουν αντί για καραντίνα, να ταξιδεύουν μόνον όσοι έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού, έρχονται τώρα οι εταιρείες-μέλη της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), που εκπροσωπούν το 95% της παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας στην κρουαζιέρα, να δηλώνουν ότι θα πραγματοποιούν τεστ ανίχνευσης του ιού στο σύνολο (100%) των επιβατών και των πληρωμάτων, όλων των κρουαζιερόπλοιων με χωρητικότητα 250 ατόμων και άνω. Πλέον, το αρνητικό τεστ καθίσταται απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίβαση στο πλοίο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, τα πληρώματα θα πραγματοποιούν επιπρόσθετους ελέγχους, συμπεριλαμβανομένου αρνητικού τεστ πριν φύγουν από τα σπίτια τους, πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, μετά την ολοκλήρωση κατ’ ελάχιστον επταήμερης καραντίνας και επανάληψη τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα. Οι τύποι των τεστ στα οποία θα υποβάλλονται, ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις επιστημονικές εξελίξεις και τη διαθεσιμότητα διαφορετικών μεθόδων.

Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη του είδους για την ταξιδιωτική βιομηχανία και αποτελεί παράδειγμα, για το πώς ο κλάδος της κρουαζιέρας οδηγεί τις εξελίξεις. Καθώς οι κρουαζιέρες επανεκκινούν σταδιακά σε όλο τον κόσμο, ο κλάδος είναι ο πρώτος από τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα που δεσμεύεται στον έλεγχο του 100% των επιβατών και των πληρωμάτων του.

Η απόφαση αυτή ήρθε σε συνέχεια της μακράς και επίπονης προσπάθειας, που έκαναν οι εταιρείες κρουαζιέρας τους προηγούμενους μήνες, σε συνεργασία με ειδικούς και υγειονομικές αρχές παγκοσμίως, να αναπτύξουν εκ νέου πρωτόκολλα δημόσιας υγείας.

«Η σταδιακή, με σταθερό ρυθμό επανεκκίνηση της κρουαζιέρας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του κλάδου, των κυβερνήσεων, των λιμανιών και προορισμών, υπό την καθοδήγηση ιατρικών εμπειρογνωμόνων. Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός προορισμός για τη βιομηχανία μας και δεσμευόμαστε για μια υπεύθυνη επανέναρξη των δραστηριοτήτων μας,» επισημαίνει η Μαρία Δεληγιάννη, γενική διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της CLIA.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ