Κοντά στο $1 τρισεκατομμύριο οι απώλειες στον Τουρισμό!

Ο UNWTO αναμένει ότι οι διεθνείς αφίξεις τουριστών θα παραμείνουν 70% έως 75% κάτω από τα επίπεδα του 2019 το 2021

Τα έσοδα από τον διεθνή τουρισμό υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 800 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν τη Δευτέρα από τον Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO). Στοιχεία που μεταφράζονται σε απώλειες για την τουριστική βιομηχανία που προσεγγίζουν τα 900 δισ. με 1 τρισ. δολάρια, συγκριτικά με το 2019, όπου καταγράφηκαν έσοδα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, η οικονομική συνεισφορά του τουρισμού εκτιμάται σε 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021 (μετρούμενη στο άμεσο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τουρισμού) – πολύ κάτω από την αξία των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από την πανδημία.

«Παρά τις πρόσφατες βελτιώσεις, τα άνισα ποσοστά εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο και τα νέα στελέχη Covid-19 θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ήδη αργή και εύθραυστη ανάκαμψη», σύμφωνα με τον UNWTO. «Η οικονομική πίεση που προκαλείται από την πανδημία θα μπορούσε επίσης να επιβαρύνει τη ζήτηση για ταξίδια, που επιδεινώθηκε από την πρόσφατη άνοδο των τιμών του πετρελαίου και τη διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού».

Ο UNWTO αναμένει ότι οι διεθνείς αφίξεις τουριστών θα παραμείνουν 70% έως 75% κάτω από τα επίπεδα του 2019 το 2021, παρόμοια μείωση με το 2020.

Ο παγκόσμιος τουριστικός τομέας έχασε ήδη 2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα πέρυσι λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τον UNWTO, καθιστώντας τον έναν από τους τομείς που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

 

ΠΗΓΗ: rt.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ