Λάρνακα: Γύρω στο 75-80% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία

Ενόψει τριημέρου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας ανέφερε πως υπάρχουν και ορισμένοι Κύπριοι οι οποίοι έχουν κλείσει ξενοδοχεία ωστόσο οι περισσότεροι είναι ξένοι τουρίστες

Γύρω στο 75 - 80%, δηλαδή στα ίδια περίπου επίπεδα με την περσινή χρονιά, κυμαίνονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας για το τριήμερο του Κατακλυσμού, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Μάριος Πολυβίου, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας.

Πρόσθεσε ότι «το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή την εορτή του Κατακλυσμού, έχουμε καλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας της τάξης του 75 – 80%, που είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πολυβίου είπε πως «από τις κρατήσεις υπάρχουν και ορισμένοι Κύπριοι οι οποίοι έχουν κλείσει ξενοδοχεία για να περάσουν το τριήμερο στη Λάρνακα, ωστόσο οι περισσότεροι είναι ξένοι τουρίστες».

«Φέτος η εορτή του Κατακλυσμού γιορτάζεται μέσα Ιουνίου και ήδη βρισκόμαστε στην τουριστική σαιζόν, οπότε οι ξένοι επισκέπτες άρχισαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «αυτό το διάστημα παρατηρείται μια ανάκαμψη που δίνει και μια αισιοδοξία για την αγορά του Ισραήλ».

Ο κ. Πολυβίου είπε επίσης ότι «έχουμε τουρισμό από Πολωνία, Γερμανία, Βρετανία, Τσεχία, Ρουμανία και από το Λίβανο, που για μας στη Λάρνακα είναι μια μεγάλη αγορά και πολύ σημαντική, αφού πέραν των όσων έρχονται για διακοπές υπάρχουν και οι μόνιμα διαμένοντες στην πόλη μας».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ο κ. Πολυβίου «υπάρχουν και οι επενδυτές από το Λίβανο στη Λάρνακα, που ιδιαίτερα για τη πόλη μας αποτελούν σημαντικό κομμάτι. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από τις κρατήσεις που υπάρχουν στη Λάρνακα κατά το τριήμερο του Κατακλυσμού και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι και για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου», κατέληξε.  

ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:  Απορρίφθηκαν νόμοι για glamping και επισκέψιμα αγροκτήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ