Ελπίζει σύντομα σε πακέτο στήριξης για επιχειρήσεις η ΟΕΒ

«Μέσα από τη διατήρηση της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών διατηρείται ψηλός ρυθμός ανάπτυξης αλλά και ενισχύεται η κοινωνική συνοχή»

Ως σημαντική, χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) την εξαγγελία για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, εκφράζοντας παράλληλα «την ελπίδα ότι σύντομα θα διαμορφωθεί και θα εξαγγελθεί αμιγές πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων».

Σε ανακοίνωσή της για τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, η ΟΕΒ αναφέρει ότι «μέσα από τη διατήρηση της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών διατηρείται ψηλός ρυθμός ανάπτυξης αλλά και ενισχύεται η κοινωνική συνοχή».

«Μέτρα που είναι έγκαιρα, στοχευμένα και προσωρινά προκειμένου να στηριχθούν ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται δυσανάλογα σε δύσκολες περιόδους, είναι αποτελεσματικά και έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα», προσθέτει.

Η ΟΕΒ «χαιρετίζει ιδιαίτερα την κατάργηση του ετήσιου τέλους εταιρειών ύψους €350 και βρίσκεται σε εντατική παραγωγική συνεργασία με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το οικονομικό του επιτελείο, με την ελπίδα ότι σύντομα θα διαμορφωθεί και θα εξαγγελθεί αμιγές πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων».

Υπενθυμίζει ότι «αριθμός φορολογικών επιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν στις επιχειρήσεις στην προσπάθεια διάσωσης της κυπριακής οικονομίας κατά την κρίση του 2011-2013, εξακολουθούν να ισχύουν και να επιδρούν αρνητικά στην ανταγωνιστικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων, ενώ όλες οι άλλες επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν στα πλαίσια της ίδιας κρίσης έχουν προ πολλού αρθεί επιστρέφοντας στην πριν της κρίσης κατάσταση πραγμάτων».

«Σειρά εισηγήσεων, για τις οποίες αναμένουμε γρήγορη ανταπόκριση, με στόχο την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων, έχουν υποβληθεί πριν από λίγες μέρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο η ΟΕΒ συνεχίζει εντατική συνεργασία», σημειώνεται.

ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αέρας αισιοδοξίας για οικονομία και εργαζόμενους το επόμενο 12μηνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ