Κανονικά οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Ελλάδας

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Κανονικά θα πραγματοποιούνται σήμερα, οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Ελλάδας, σε συνέχεια και της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικίου Αθηνών, να κρίνει παράνομη τη συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

AEGEAN και Olympic Air εξέδωσαν ήδη ανακοινώσεις, ενημερώνοντας το κοινό ότι το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεών τους, σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά. 

Υπενθυμίζεται πως η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ κρίθηκε παράνομη μετά από προσφυγή της διοίκησης στη Δικαιοσύνη. Η προσφυγή στο Δικαστήριο προκάλεσε την οργή της ΑΔΕΔΥ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για "αυταρχικό και αντεργατικό κατήφορο", που δεν έχει τέλος.

Συγκεκριμένα το μονομελεές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομες τις εξαγγελίες συμμετοχής των ΕΕΕΚΕ, ΟΣΥΠΑ, ΕΝΗΜΑΕΚ και ΑFISO (Εργαζομένων στην ΥΠΑ) στην απεργία της ΑΔΕΔΥ τής 28ης Φεβρουαρίου. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν δηλώσει ότι θα λάμβαναν μέρος στην 24ωρη απεργία. 

Διαβάστε επίσης: Πατά γκάζι το Υπ. Εργασίας για ξένους εργαζόμενους αλλά μένει στα.. μισά

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ