Κατέρρευσε η Wall Street - Απώλειες σχεδόν 10%

H μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή μετά το κραχ του Οκτωβρίου του 1987.

Κατάρρευσε σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η νέα παρέμβαση της Fed δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει το κύμα μαζικών πωλήσεων που συνεχίζουν να καταγράφονται στις κεφαλαιαγορές εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού, αλλά και του διαγγέλματος του Αμερικανού Προέδρου με το οποίο κλείνει την πόρτα σε εκατομμύρια Ευρωπαίους ταξιδιώτες, αφήνοντάς τους έξω από τις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση κατά 9,99%, τη μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή μετά το κραχ του Οκτωβρίου του 1987. Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 9,43% στις 7.201,80 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 9,51% στις 2.480,73 μονάδες.

Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παρενέβη δραστικά αυξάνοντας τις αγορές περιουσιακών στοιχείων κατά 1,5 τρισ. δολάρια, σε τρεις διαφορετικές πράξεις χορήγησης ρευστότητας στη διατραπεζική αγορά, εν μέσω της αναταραχής που δημιουργείται από τον κορωνοϊό και την αποσταθεροποίηση στην αγορά του πετρελαίου.

Οι αγορές απάντησαν βίαια την Πέμπτη στην απαγόρευση εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ στο μεγαλύτερο τμήμα των Ευρωπαίων ταξιδιωτών να εισέλθουν στις ΗΠA, με την δικαιολογία του φόβου της πανδημίας. 

“Ήταν το πιο ακριβό διάγγελμα Ιστορία¨, δήλωσε ο Λούκα Παολίνι, επικεφαλής στρατηγικής της Pictet Asset Management και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ρίξει το φταίξιμο στους επενδυτές για την στάση τους. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ