Μειώσεις 50% για τους μισθούς των πιλότων της British Airways

Οι μειώσεις αφορούν τους επόμενους δύο μήνες μέχρι το τέλος Μαίου.

Οι πιλότοι της British Airways θα υποστούν μείωση του βασικού τους μισθού κατά 50% τον Απρίλιο και τον Μάιο, καθώς ο βρετανικός αερομεταφορέας επιδιώκει να μειώσει το λειτουργικό του κόστος προκειμένου να επιβιώσει εν μέσω της κρίσης που προκαλεί για ολόκληρο τον κλάδο της αεροπορικής βιομηχανίας, η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, σε επιστολή της προς το προσωπικό της, η διοίκηση της BA ανέφερε πως έχει συμφωνήσει σε κάποια πρώτα μέτρα με το συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους χειριστές της, την ένωση BALPA. Σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί «η άμεση απειλή» για την εταιρεία που έχει εγείρει η πανδημία και «ο χωρίς προηγούμενο αντίκτυπός της» στη δραστηριότητά της.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η μείωση των αποδοχών θα γίνει το επόμενο τρίμηνο του έτους.

Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος του βρετανικού αερομεταφορέα, ο Άλεξ Κρουζ, ενημέρωσε το προσωπικό ότι θα περικοπούν θέσεις εργασίας και θα καθηλωθούν αεροσκάφη στο έδαφος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Τέλος, η εταιρεία παρέπεμψε το αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Τimes στη συνδικαλιστική ένωση των πιλότων, ενώ η BALPA δεν προέβει σε κανένα σχόλιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ