Η Κύπρος κέρδισε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας

Το προϊόν στοχεύει στην αντικατάσταση της απώλεια της ακοής με την αίσθησης της αφής κατά τη διάρκεια των αθλημάτων, ατομικών ή ομαδικών.

Συνεχίζοντας τις προσπάθειές για την ενθάρρυνση των επιχειρηματικών ιδεών και της καινοτομίας, ο Junior Achievement Ευρώπης  διοργάνωσε σήμερα 26 Ιουνίου 2020 τον Ψηφιακό Τελικό και Τελετή Βράβευσης του προγράμματος «StartUp 2020». Ο διαγωνισμός αποτέλεσε την κορύφωση των προσπαθειών πέραν των 17.000 φοιτητών/τριών, ηλικίας 18-30 ετών από όλη την Ευρώπη να αναδείξουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 18 εθνικές ομάδες από 18 χώρες της Ευρώπης ,  είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες και αξιολογήθηκαν μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων από την Κριτική Επιτροπή.  

Επιχειρηματική ιδέα της Χρονιάς 2020 αναδείχθηκε η ιδέα της ομάδας AID4All, η εθνική ομάδα της Κύπρου μας, η οποία προτείνει ένα σύστημα επικοινωνίας για κωφούς αθλητές. Το προϊόν στοχεύει στην αντικατάσταση της απώλεια της ακοής με την αίσθησης της αφής κατά τη διάρκεια των αθλημάτων, ατομικών ή ομαδικών.

Την κυπριακή ομάδα αποτελούν οι Γιώργος Μίσιη, Χρίστος Πίτσιλλος, Κωνσταντίνος Σαρρή, Αναστάσιος Χρυσοστόμου και Μαρίνος Χατζησταυρή. Οι φοιτητές είχαν την στήριξη της ομάδας του Junior Achievement Κύπρου, της καθηγήτριας τους Δρ.Ντάινας Νικολάου και του μέντορα τους κ.Νίκου Ιωάννου(Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας).

Πολλά συγχαρητήρια στην εθνική μας ομάδα και καλές επιτυχίες στη δημιουργία της επιχείρησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.jacyprus.org ή επικοινωνήστε με τη Έμιλη Σωτηρίου στο τηλέφωνο  97-715909 και στο email emily.sotiriou@jacyprus.org.
 

Δείτε το βίντεο της τελετής βράβευσης:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ