Μέτρα προστασίας του προσωπικού και ενέργειες HR από την Parimatch

Ενισχυμένα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας συνεχίζει να λαμβάνει η Parimatch.

Από τις 13 Μαρτίου 2020, η εταιρεία υιοθέτησε την εργασία από σπίτι για το προσωπικό της,  αξιοποιώντας την ισχυρή τεχνολογική υποδομή και τις σύγχρονες διαδικτυακές μεθόδους εργασίας που έχει αναπτύξει μέσα από την πορεία της.

To τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας φροντίζει να ενημερώνει διαρκώς τους υπαλλήλους της, σύμφωνα με τις ανανεωμένες σχετικές οδηγίες που κοινοποιούνται από τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης. Καθώς τα περιοριστικά μέτρα χαλάρωσαν, προχώρησε σε μια υβριδική μορφή εργασίας, επιτρέποντας στους υπαλλήλους της είτε να εργαστούν από το σπίτι είτε να πηγαίνουν στο γραφείο σε μικρούς αριθμούς, επιτρέποντας τις βασικές συναντήσεις να προχωρήσουν και διευκολύνοντας έτσι τις στιγμές κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

“Έχοντας πάντα ως πρώτιστο μέλημα την υγεία και ευημερία του προσωπικού μας και της ευρύτερης κοινωνίας, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και ενεργούμε ανάλογα. Με ομαδικότητα και ευελιξία και μέσω της χρήσης σύγχρονων εργαλείων εργασίας, συνεχίζουμε ομαλά τις δραστηριότητές μας. Πετύχαμε όχι μόνο την ολόκληρη καταβολή του μισθού των υπαλλήλων μας, αλλά προχωρήσαμε στην καταβολή των bonus, που δίνονται 2 φορές τον χρόνο και στην αύξηση των μισθολογικών αυξήσεων από μία φορά τον χρόνο σε δύο φορές τον χρόνο. Επίσης, συνεχίζουμε κανονικά τις νέες προσλήψεις. Ο στόχος μας ήταν να παραμείνουμε εργοδότες προτίμησης ακόμα και στις δύσκολες μέρες που περνούμε σε περίοδο καραντίνας και διακοπής των εργασιών σε πολλές εταιρείες. Θέλαμε ο κόσμος μας να νιώσει ασφάλεια και περήφανοι που ανήκουν σε αυτή την ομάδα, εξηγεί η Group HR Director της εταιρείας, κα Μαριάννα Χατζηαντωνίου.”

Επιπρόσθετα, με κοινό στόχο να σπάσει την αλυσίδα εξάπλωσης του ιού COVID-19 και παράλληλα να διαφυλάξει την ομαλή λειτουργία της, η Parimatch προμήθευσε από πολύ νωρίς το προσωπικό της με αντισηπτικά και μάσκες προστασίας για όλους τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους. Επιπρόσθετα, διενεργεί κάθε μήνα απολύμανση στα γραφεία της και δίνει την ευχέρεια στους υπαλλήλους της να πάρουν τους υπολογιστές και τις καρέκλες γραφείου στο σπίτι τους, έτσι ώστε όλοι να συνεχίζουν απρόσκοπτα και άνετα τις εργασίες τους.

Επιπλέον, η ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού φρόντισε να διοργανώσει διάφορες εικονικές και ομαδικές δραστηριότητες για το προσωπικό, για να κρατήσει αμέριστο το ενδιαφέρον τους και να νιώθουν ακόμη και στις στιγμές καραντίνας μέλη της οικογένειας Parimatch. Για παράδειγμα, διοργανώθηκε ένα ομαδικό παιγνίδι γρίφων αλλά και διάφορα challenges, όπως το PM Pets Challenge, ένα ευχάριστο challenge που το προσωπικό είχε την ευχέρεια να στείλει σε ένα φιλικό chat room το κατοικίδιο τους και μ ’αυτό τον τρόπο να γνωρίσει τα κατοικίδια των συναδέλφων του. Ή το PM Guess my office Challenge, όπου το προσωπικό έπρεπε να μαντέψει από φωτογραφίες γραφείων ποιου ήταν το κάθε γραφείο. Επίσης το PM Christmas Challenge, όπου μπορούσαν να στείλουν φωτογραφίες από το Χριστουγεννιάτικο τους δέντρο και τη Χριστουγεννιάτικη τους διακόσμηση στο σπίτι. Ακόμη, διοργανώθηκε διαδικτυακό σεμινάριο προετοιμασίας sushi από έμπειρο chef του Zen Room. Aλλά και διαδικτυακά σεμινάρια από έμπειρη Εργασιακή Ψυχολόγο για την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας των ημερών και για το πώς να αξιοποιείται στο έπακρο η εργασία από σπίτι. Επιπλέον, στάλθηκαν ιστοσελίδες στο προσωπικό για γυμναστική, yoga και τεχνικές αναπνοής και διαλογισμό και μέλη της Parimatch συμμετείχαν στον virtual Μαραθώνιο Λεμεσού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ