Η Philip Morris International ανακοίνωσε πρόταση για την εξαγορά του Ομίλου Vectura plc.

Με την ενδεχόμενη απόκτηση της Vectura η PMI προχωρά στην ανάπτυξη εναλλακτικών, καινοτόμων προϊόντων «πέρα από τη νικοτίνη», επιταχύνοντας την ανάπτυξή της στη θεραπευτική κατηγορία των εισπνεόμενων προϊόντων.
 • Πιστή στις δεσμεύσεις της για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο, η Philip Morris International (PMI) ανακοίνωσε πρόταση εξαγοράς του Ομίλου Vectura.
 • Η PMI συμφώνησε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Vectura plc τους όρους της προσφοράς για την απόκτηση της εταιρείας στην αξία των 852 εκατομμυρίων βρετανικών στερλινών (περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια).
 • Με την ενδεχόμενη απόκτηση της Vectura η PMI προχωρά στην ανάπτυξη εναλλακτικών, καινοτόμων προϊόντων «πέρα από τη νικοτίνη», επιταχύνοντας την ανάπτυξή της στη θεραπευτική κατηγορία των εισπνεόμενων προϊόντων.

Γιατί η PMI προχωρά στην εν λόγω πρόταση εξαγοράς;  

Η εν λόγω πρόταση εξαγοράς έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατα εξαγγελθείσα συμφωνία της PMI για την απόκτηση της Fertin Pharma, δίνοντάς της τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο εναλλακτικών προϊόντων (εισπνεόμενα προϊόντα και προϊόντα που λαμβάνονται από το στόμα), στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της «πέρα από τη νικοτίνη» και σύμφωνα με τις βασικές δεσμεύσεις της για Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Με την πρόταση απόκτησης της Vectura η PMI:

 • Επιταχύνει την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει για το 2025, ώστε το 50% των καθαρών εσόδων της να προέρχεται από καινοτόμα, εναλλακτικά προϊόντα, και 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ εσόδων από προϊόντα «πέρα από τη νικοτίνη».
 • Διεισδύει στους τομείς των καινοτόμων εισπνεόμενων προϊόντων και των σκευασμάτων που λαμβάνονται από το στόμα.
 • Αποκτά πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες για την ανάπτυξη ευρέος φάσματος σύνθετων εισπνεόμενων θεραπειών και διευρύνει την εξειδίκευσή της σε προϊόντα αερολύματος σε συναφή πεδία, όπως η χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών μέσω της εισπνοής, η ευεξία και η προσωπική φροντίδα.
 • Αποκτά εξαιρετικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, με προηγμένη τεχνογνωσία στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη συστημάτων χορήγησης φαρμάκων μέσω εισπνοής, καθώς και με εξειδίκευση στη διαχείριση των διαδικασιών της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Αυτός ο συνδυασμός θα αναβαθμίσει πλήρως τις υπάρχουσες δυνατότητες της PMI στις βιοεπιστήμες, στα καινοτόμα προϊόντα και στην κλινική εμπειρία.
 • Καλωσορίζει μία έμπειρη διοικητική ομάδα, η οποία υποστηρίζεται από περισσότερους από 200 επιστήμονες, που εξειδικεύονται στους τομείς της χημικής σύνθεσης σκευασμάτων, των συσκευών εισπνοής και στο ρυθμιστικό πλαίσιο αυτών των προϊόντων. Η ομάδα της Vectura θα βοηθήσει την επιτάχυνση της PMI στην ανάπτυξη των προϊόντων φροντίδας υγείας και ευεξίας.

Ποιος είναι ο Όμιλος Vectura;

 • Η Vectura είναι πάροχος καινοτόμων συστημάτων χορήγησης φαρμακευτικών ουσιών μέσω της εισπνοής.
 • Η εταιρεία διαθέτει 13 βασικά εισπνεόμενα και 11 μη εισπνεόμενα προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο από μεγάλους παγκόσμιους φαρμακευτικούς συνεργάτες, καθώς και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο συνεργασιών για φάρμακα που βρίσκονται στο στάδιο της κλινικής ανάπτυξης.
 • Το 2020, τα καθαρά έσοδα της Vectura ανήλθαν σε 191 εκατομμύρια βρετανικές στερλίνες (περίπου 245 εκατομμύρια δολάρια). Η αξία συναλλαγής αντιπροσωπεύει ένα πολλαπλάσιο περίπου 14 φορές το EBITDA της Vectura για το 2020.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ