Η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου υποψήφια για το «Βραβείο Ισότητας των Φύλων»

Την Co-CEO της Tototheo Maritime, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου επέλεξε η Κύπρος ως υποψήφια για το πρώτο «Βραβείο Ισότητας των Φύλων» του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την υποψηφιότητα της κ. Θεοδοσίου για το 2024 ΙΜΟ General Equality Award υπέβαλε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, και τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η καθιέρωση του εν λόγω βραβείου, προστίθεται, έγινε στο πλαίσιο της 128ης Συνόδου του Συμβουλίου, προκειμένου να αναγνωριστούν διεθνώς τα άτομα εκείνα, ανεξαρτήτως φύλου, τα οποία, είτε με την προσωπική τους ιδιότητα, είτε ως εκπρόσωποι φορέων, έχουν συμβάλει σημαντικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών στον ναυτιλιακό τομέα.

Η Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου είναι Co-CEO του Ομίλου Tototheo Maritime, παγκόσμιου πάροχου δορυφορικών υπηρεσιών και ναυτιλιακής τεχνολογίας, από τον Αύγουστο του 2021 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), διετέλεσε Πρόεδρος της WISTA International από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2022 και είναι μέλος σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια, όπως του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ και στο ΕΒΕ Λεμεσού.

Το 2020 εκλέχθηκε μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και επικεφαλής της επιτροπής του Συνδέσμου στον τομέα ναυτιλιακών, ενώ έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία, από τη διεθνή ναυτιλιακή έκδοση Lloyd’s List, για 5 συνεχόμενα έτη από το 2017. Επίσης, το 2019 έλαβε το βραβείο “International Personality of the Year” στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΟΙΚ: Σε πολύ καλή πορεία η οικονομία

ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ