Γε’ νέο Επιχειρείν : To KEBE ενθαρρύνει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Αναγνωρίζοντας το σημαντικότατο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η νεανική επιχειρηματικότητα, στην ανάπτυξη της οικονομίας, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ΚΕΒΕ, στηρίζει και ενθαρρύνει τους νέους να αναλάβουν ποικιλόμορφες πρωτοβουλίες, σε μια προσπάθεια να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των επιχειρήσεων και του επιχειρείν .

Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβε την προώθηση του θεσμού βράβευσης νέων επιχειρηματιών κάτω των 40 ετών, υπό τον τίτλο «Γε’ νέο Επιχειρείν».

Σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης, όπου οι ευκαιρίες απασχόλησης μειώνονται δραματικά, οι νέοι μας δεν πρέπει να εφησυχάζουν. Οφείλουν διαρκώς να προσπαθούν. Επιβάλλεται λοιπόν να καταρτίζονται επαρκώς και να εντοπίζουν τα κενά στην αγορά, ώστε να μπορούν μέσα από καινοτόμες ιδέες και πρακτικές να δημιουργούν  πετυχημένες επιχειρήσεις.

Το ΚΕΒΕ από ιδρύσεως του, υποστηρίζει τις καινοτόμες ιδέες, ειδικότερα όταν αυτές προέρχονται από νέους ανθρώπους με όραμα, οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν στο χώρο του επιχειρείν. Στηρίζει όσους διακρίνονται και με “όπλα” τη γνώση, την εξωστρέφεια, την επιμονή και το ταλέντο τους, μας δείχνουν τον δρόμο για την επιτυχία.

Το βραβείο “Γε’ νέο Επιχειρείν” έλαβε το όνομα του από την ομώνυμη στήλη του περιοδικού «Θεσσαλονίκης Δρώμενα» και έχει καταστεί θεσμός που ενθαρρύνει και επιβραβεύει τη νεανική επιχειρηματικότητα της χώρας μας.

Στόχος των βραβείων είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου Ελλήνων και Κυπρίων νέων επιχειρηματιών, οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους κορυφαίους στον κλάδο τους, λειτουργώντας ως πρότυπα για χιλιάδες άλλους νέους. 

Παράλληλα, ο θεσμός, ειδικότερα το τελευταίο διάστημα δείχνει να αποκτά διεθνή ακτινοβολία, και αποσκοπεί στην επέκταση του στο εξωτερικό  και ιδιαίτερα σε χώρες όπου ανθεί η Ελληνική και Κυπριακή διασπορά.

Οι νέοι είναι το μέλλον της οικονομίας μας και ο θεμέλιος λίθος για την οικοδόμηση μιας χώρας παραγωγικής και δυναμικά εξελισσόμενης. Γι’ αυτό τον λόγο και η καθιέρωση αυτών των βραβείων για στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Οι κατηγορίες των βραβείων:

✓ Εμπορικές επιχειρήσεις
✓ Βιομηχανικές επιχειρήσεις

✓ Κοινωνική Προσφορά
✓ Υπηρεσίες
✓ Τουρισμός
✓ Ναυτιλία
✓ Έρευνα/Καινοτομία/Τεχνολογία
Τέχνες – Πολιτισμός

✓ Γε’ νέο Επιχειρείν

Μέσα από το συγκεκριμένο θεσμό, έχουν βραβευθεί τα τελευταία πέντε χρόνια νέοι επιχειρηματίες σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι διακρίνονται, ξεχωρίζουν και καταγράφουν μεγάλες επιτυχίες στο κλάδο όπου δραστηριοποιούνται.

Το θεσμό στηρίζουν το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και η Ελληνική Τράπεζα. Χορηγός επικοινωνίας Economy Today.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ