Η Κοινωνική Συμμετοχή διαμορφώνει το αύριο

Το EMERGE, ένα έργο που υλοποιείται από το CARDET και το Κουμάντο στην Τσέπη σου, διοργανώνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο για τη συμμετοχή και επιρροή των πολιτών στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα.

 Υπό τον τίτλο «Shaping Tomorrow: Enhancing Civic Participation in Cyprus», το Συνέδριο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 10:00-15:00, στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (Πύλη Αμμοχώστου).

Με τη συμμετοχή εξεχόντων ομιλητών, με μακροχρόνια εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα, το Συνέδριο θα λειτουργήσει ως φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών και τον ρόλο που μπορεί να επιτελέσει στη διαμόρφωση της Κύπρου του μέλλοντος. Ακολουθώντας ανοιχτές και συμμετοχικές διαδικασίες, επιδίωξη των διοργανωτών είναι στο Συνέδριο να παρατεθούν διαφορετικές οπτικές, απόψεις και εισηγήσεις για την προώθηση της συμμετοχής και επιρροής των πολιτών στα κοινά.

Συγκεκριμένα, αρχή στις εργασίες του Συνεδρίου θα κάνει με εισαγωγική ομιλία ο Επίτροπος του Πολίτη κ. Παναγιώτης Παλατές. Εν συνεχεία ο Δρ. Γιώργος Χαραλάμπους, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα παρουσιάσει τα δεδομένα και πραγματικότητες  για τις «Κι

νητοποιήσεις, την Πολιτική Συμμετοχή και την Κοινωνία των Πολιτών στην Κύπρο». Ακολούθως, το Συνέδριο θα περιλαμβάνει σύντομες δια δραστικές συζητήσεις που θα καλύψουν τις ακόλουθες θεματικές:

• Συμμετοχική Διακυβέρνηση και Εμπλοκή των πολιτών στις αποφάσεις

• Διαμόρφωση Ευνοϊκού Περιβάλλοντος για τη συμμετοχή των πολιτών

• Οι νέοι και νέες στην πρώτη γραμμή της Αλλαγής

• Η ενημέρωση στην Εποχή των Ψευδών Ειδήσεων: Η Επίδραση της Παραπληροφόρησης

Για περισσότερες πληροφορίες, το πλήρες πρόγραμμα και εγγραφές στο συνέδριο, παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.

Το Συνέδριο «Shaping Tomorrow: Enhancing Civic Participation in Cyprus» αποτελεί το αποκορύφωμα των δράσεων της ομάδας του EMERGE, η οποία έχει διενεργήσει πλειάδα ενεργειών για την στήριξη και προώθηση της κοινωνικής συμμετοχής. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, το έργο έχει διαμορφώσει δωρεάν διαδικτυακά προγράμματα και εκπαιδεύσεις για τους πολίτες και οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών, προσέφερε σειρά

εκπαιδεύσεων και έχει οργανώσει καθώς και εκδηλώσεων και συζητήσεων για κοινωνικά και πολιτικά θέματα. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και για να δείτε το εκπαιδευτικό υλικό του EMERGE, μπορείτε να επισκεφτείτε το emergeproject.net

*Το έργο EMERGE: EMpowERinG civic Engagement and participation λαμβάνει επιχορήγηση στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund Κύπρου που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας 2014-2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ