Η Deloitte Academy Κύπρου έχει αντίκτυπο πέρα από τα σύνορα

Η Χριστίνα Θεμιστοκλέους, Επικεφαλής της Deloitte Academy Κύπρου, ταξίδεψε στο Ναϊρόμπι της Κένυας με στόχο να βοηθήσει φοιτητές εθελοντικά να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους στο μέγιστο.

Κατά την παραμονή της εκεί, παρουσίασε σε φοιτητές του Διδασκαλικού Κολλεγίου «Orthodox Teachers College Of Africa», το σεμινάριο της Deloitte Academy “Η Τέχνη της Αποτελεσματικής Επικοινωνίας”. Μέσα από το πρόγραμμα οι φοιτητές εκπαιδεύτηκαν με καινοτόμες πρακτικές με στόχο να τους ενθαρρύνουν να έχουν μια νοοτροπία ανάπτυξης και μια κουλτούρα δημιουργικής περιέργειας, εξερευνώντας αντισυμβατικούς τρόπους μάθησης. Απώτερος σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους φοιτητές να καλλιεργήσουν περαιτέρω ικανότητες, όπως η δημιουργικότητα και η ενσυναίσθηση. Το σεμινάριο εστίασε στην τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας στον επαγγελματικό χώρο και σχεδιάστηκε με σκοπό να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τα θεμέλια της επικοινωνίας, να εξερευνήσουν

πώς τους αντιλαμβάνονται οι άλλοι, πώς να συμμετέχουν σε ουσιαστικές δραστηριότητες που θα διευρύνουν τον ορίζοντά τους, μέσα από έναν εναλλακτικό και διασκεδαστικό τρόπο. Ο στόχος αυτής της εκπαίδευσης ήταν να βοηθήσει τους φοιτητές να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες πριν εισέλθουν στον εργασιακό χώρο – δεξιότητες ζωής με τις οποίες δεν έχεις γεννηθεί αλλά μπορείς να μάθεις.

Μέσα από τις πρωτοβουλίες που εντάσσονται στη στρατηγική WorldImpact, η Deloitte επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός απτού αντίκτυπου στις μεγαλύτερες προκλήσεις της κοινωνίας και στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και δίκαιου κόσμου. Η Deloitte έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί την διεθνή της παρουσία και την επιρροή της για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και δίκαιου κόσμου για όλους, δίνοντας πρώτη το παράδειγμα, μέσα από τo πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης και βιωσιμότητας WorldImpact. Ο πυλώνας WorldClass στοχεύει συγκεκριμένα στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, στη βελτίωση εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων, και στην επέκταση εκπαιδευτικών ευκαιριών για 100 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως έως το 2030. Στην Deloitte πιστεύουμε πως ένας σημαντικός αντίκτυπος που μπορούμε να έχουμε είναι όταν οι άνθρωποί μας χρησιμοποιούν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους για να βοηθήσουν άλλους να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους., Προτρέπουμε τους ανθρώπους μας να επενδύουν το χρόνο τους για να υποστηρίξουν την κοινότητα μέσα από εθελοντικό έργο και δωρεές.

Αυτό ήταν που οδήγησε και την Χριστίνα Θεμιστοκλέους στη Κένυα. Όπως ανάφερε, «Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να μεταφέρω τις γνώσεις μας πέραν των συνόρων μας, μέσα από το έργο του Κολλεγίου.» Το Διδασκαλικό Κολλέγιο λειτουργεί από το 2003, προσφέροντας Πιστοποιητικά Εκπαίδευσης και Διπλώματα στην Κατάρτιση Εκπαιδευτικών στην Προσχολική και Μέση Παιδική Ανάπτυξη και Εκπαίδευση, Προσανατολισμού & Συμβουλευτικής, Εκπαιδευτικής Διοίκησης, Πληροφορικής, Λογιστικής και άλλα. Ο σημαντικός ρόλος  του Κολλεγίου σήμερα στην εκπαίδευση στην Κένυα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα προγράμματα σπουδών του έχουν αναγνωριστεί ως τα επίσημα κρατικά προγράμματα σπουδών για αντίστοιχα πτυχία σε όλα τα κολλέγια της χώρας. Αποστολή του είναι να παρέχει κατάρτιση, έρευνα και συμμετοχή στον σχεδιασμό εθνικής εκπαιδευτικής πολιτικής, και αναγνωρίζεται ως ένα κέντρο ακαδημαϊκής αριστείας στη διδασκαλία, τη μάθηση και την έρευνα. Με στόχο την ουσιαστική προσφορά,

κυρίως προς τα παιδιά, δημιουργεί τις συνθήκες και παρέχει εφόδια και δυνατότητες για ένα καλύτερο μέλλον, δίνοντας στους νέους ευκαιρίες σε γνώση και εκπαίδευση.

« Έχοντας αυτά υπόψη ταξίδεψα κι εγώ στην Κένυα με στόχο να μεταδώσουμε τις γνώσεις της Deloitte Academy στους φοιτητές που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Στο χρόνο που πέρασα εκεί έμαθα κι εγώ πολλά από όλους, και ειδικά τους φοιτητές και την δίψα τους για μάθηση, και ας πήγα με στόχο να διδάξω. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν τις ευκαιρίες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, και η λύση που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είναι η επένδυση στην εκπαίδευση και στις δεξιότητες. Αυτή είναι η βάση για περισσότερες ευκαιρίες και πρόοδο, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους”, είπε κλείνοντας η κα. Θεμιστοκλέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ