Προσπάθεια συντεχνιών για συλλογικές συμβάσεις στους ντελιβεράδες

Οι συντεχνίες ζητούν να ρυθμιστούν και να βελτιωθούν οι όροι απασχόλησης των εργαζομένων

Προσπάθεια να ρυθμίσουν και να βελτιώσουν τους όρους απασχόλησης των εργαζομένων στον κλάδο του ντελίβερι θα καταβάλουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο ΓΓ της συντεχνίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Νεόφυτος Τιμινής σημείωσε ότι οι συντεχνίες θα απευθυνθούν στο διευθυντή του τμήματος εργασιακών σχέσεων σε μια προσπάθεια να συναφθεί συλλογική σύμβαση που να καλύπτει τους εργαζόμενους στον κλάδο του ντελίβερι.

Όπως ανέφερε ο κ. Τιμινής η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στο να βελτιωθούν οι όροι απασχόλησης των εν λόγω εργαζομένων και να μειωθεί το ρίσκο στη δουλειά τους. Πρόκειται όπως είπε κυρίως για εργαζόμενους από τρίτες χώρες οι οποίοι είναι στο μεροκάματο και πληρώνονται εν μέρει και από τις διαδρομές που πραγματοποιούν και κατά πόσο παραδίδουν στην ώρα τους το προϊόν που παρήγγειλε ο πελάτης.

Ο κ. Τιμινής μιλούσε με αφορμή την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε μερίδα εργαζομένων στον κλάδο του ντελίβερι έξω από το οίκημα της συντεχνίας ΠΕΟ στη Λευκωσία. Οι διανομείς φαγητού που εργάζονται για ψηφιακές πλατφόρμες, πραγματοποίησαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας μετά το εργατικό δυστύχημα την προηγούμενη εβδομάδα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 26χρονου συναδέλφου τους, με τους εργαζόμενους να ζητούν στήριξη και προστασία όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στήριξη για τις συνθήκες εργασίας τους ζητούν οι ντελιβεράδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ