"Η εξ' αποστάσεως εργασία δεν θα είναι η νέα νόρμα"

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Group David Solomon επανέλαβε την επιθυμία του να δει ξανά γεμάτα τα γραφεία της εταιρείας του.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Την αντίθεσή του η εξ’ αποστάσεως εργασία να αποτελέσει τη νέα νόρμα εξέφρασε με δηλώσεις του ο CEO της Goldman Sachs ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται περί προσωρινής λύσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Group David Solomon επανέλαβε την επιθυμία του να δει ξανά γεμάτα τα γραφεία της εταιρείας του.

«Αυτό δεν είναι ιδανικό για εμάς και δεν είναι μια νέα νόρμα», είπε ο CEO της Goldman Sachs σε συνέδριο της Credit Suisse Group AG. «Είναι μια παρέκκλιση που θα διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό».

Ο 59χρονος Διευθύνων Σύμβουλος ήταν ένας από τους πιο ηγέτες επιχειρήσεων που εκφράστηκαν εντονότερα προτρέποντας τις κυβερνήσεις να κινηθούν γρηγορότερα κάνοντας αλλαγές που απαιτούνται για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας τους. Τους παρότρυνε να χρησιμοποιήσουν την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα για να επιταχύνουν τη διαδικασία.

Οι εταιρείες της Wall Street ετοιμάζονταν να καλωσορίσουν πίσω το προσωπικό τους στους ουρανοξύστες τους που παραμένουν άδειοι εδώ και ένα χρόνο, με την προσπάθεια να αποτυγχάνει λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν απογοητευτεί περαιτέρω από την, όπως την αποκαλούν, αποτυχημένη διάθεση εμβολίων που καθυστερεί την επιστροφή στην προ-Covid κανονικότητα.

«Η διανομή εμβολίων και η διαδικασία ανάκαμψης ήταν λίγο πιο αργή το πρώτο τρίμηνο από ό, τι περίμεναν κάποιοι από εμάς», δήλωσε ο Solomon. Ωστόσο, το πρόσθετο κίνητρο της κυβέρνησης και η πιθανότητα για ένα νομοσχέδιο για τις υποδομές μετά από αυτό θα παράσχει ένα «πολύ, πολύ ισχυρό κίνητρο για οικονομική ανάκαμψη», είπε.

Η Goldman Sachs είχε περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της στη Νέα Υόρκη να δουλεύει στα γραφεία, ένα παρόμοιο ποσοστό στο Λονδίνο και το ήμισυ περίπου των ανθρώπων της επέστρεψαν σε κάποια γραφεία στην Ασία.

"Ακόμα και αυτά τα ποσοστά των εργαζομένων που δούλευαν στα γραφεία ανατράπηκε στα τέλη του φθινοπώρου και τον χειμώνα καθώς παρουσιάστηκαν οι αναφλέξεις του ιού", είπε ο Solomon. "Αυτό είναι ένα προσωρινό πράγμα."

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman υπογράμμισε την ανάγκη για τους προσληφθέντες αναλυτές να ενταχθούν στη Wall Street από το γραφείο τους.

«Είμαι πολύ επικεντρωμένος στο ότι δεν θέλω μια άλλη τάξη νέων εργαζομένων να φτάνουν στο Goldman Sachs το καλοκαίρι από απόσταση», είπε ο Solomon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ