Ο Al Jazeera απλώνει το χέρι στους συντηρητικούς Αμερικάνους

Αποκαλύπτεται ότι το καταρινό ειδησεογραφικό δίκτυο ότι θα προσεγγίσει το συντηρητικό κοινό της Αμερικής ξεσηκώνοντας αντιδράσεις.

Επιμέλεια: Ξένιος Μεσαρίτης

Το Al Jazeera, το δίκτυο ειδήσεων που εδρεύει στο Κατάρ και ελέγχεται από την καταρινή κυβέρνηση του αναμένεται σύντομα να εγκαινιάσει μια πλατφόρμα που θα στοχεύει το συντηρητικό κοινό των ΗΠΑ, μετά από προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες να προσεγγίσει το φιλελεύθερο αμερικανικό κοινό.

«Η νέα προσπάθεια, που ονομάζεται Rightly, θα στοχεύσει τους Ρεπουμπλικάνους που αισθάνονται ότι είναι αποκλεισμένοι από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης», αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Politico.

Του εγχειρήματος θα ηγηθεί ο Σκοτ Νόρβελ, πρώην στέλεχος του Fox News, ο οποίος αποχώρησε το αμερικανικό δίκτυο το 2012, μετά από 16 χρόνια στον όμιλο του Ρούμπερτ Μέρντοχ.

Το νέο κανάλι έρχεται την ώρα που το Fox News, το ειδησεογραφικό κανάλι που είχε τη μερίδα του λέοντος του συντηρητικού κοινού της Αμερικής, αντιμετωπίζει απειλή από τα τηλεοπτικά κανάλια NewsMax και One America News.

Η πρώτη εκπομπή της πλατφόρμας θα είναι το, Right Now, ένα τοκ σόου με παρουσιαστή τον Στίβεν Κεντ ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι «είναι πολύ αισιόδοξος για το τι έρχεται μαζί για το "Rightly"».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ορισμένοι υπάλληλοι του Al Jazeera αμφισβητούν την απόφαση του δικτύου να επενδύσει σε προσπάθεια που στοχεύει τους συντηρητικούς. «Κάποιοι υπάλληλοι της Al Jazeera εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την έναρξη του Rightly, αναρωτιέται πώς ταιριάζει με τις δεσμεύσεις που είχε δηλώσει προηγουμένως το δίκτυο για να δώσει φωνή σε περιθωριοποιημένες κοινότητες», ανέφερε η Guardian.

Υπενθυμίζεται ότι το Al Jazeera America το οποίο είχε ως στόχο να προσεγγίσει το "πιο φιλελεύθερο" κοινό των ΗΠΑ έκλεισε το 2016 μετά από λίγα μόνο χρόνια λειτουργίας με τη διοίκηση του να επικαλείται οικονομικά προβλήματα και λιγοστά έσοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ