Τι θα κάνει το νέο Συμβούλιο του ΠΔΣ για διαφθορά Δικηγόρων

Πώς θα κινηθεί ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος σε ζητήματα διαφθοράς των μελών του. Στο Economy Today μίλησε ο νέος Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης.

του Χρίστου Πέτρου 

Με δεδομένες τις αντιδράσεις της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου, σε σχέση με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τις αποκαλύψεις του Al Jazeera, ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος θα κληθεί να αντιμετωπίσει ζητήματα πειθαρχικής φύσεως μελών του.

Ο νέος πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου απαντώντας σε ερώτηση του Εconomy Today για το πώς θα κινηθεί το νέο Συμβούλιο σε ζητήματα που αφορούν διαφθορά μελών του, ανέφερε πως «Την προσεχή Δευτέρα θα γίνει συνεδρίαση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, το συμβούλιο θα συνεδριάσει και αφού καταρτιστούμε ως σώμα, το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η διαδικασία για διορισμό των δέκα μελών του πειθαρχικού συμβουλίου». Ακολούθως διευκρίνισε ο κ. Κληρίδης ότι «όλα τα θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά και τη διαγωγή των δικηγόρων θα εξεταστούν και θα εξετάζονται όταν αναλάβει έργο το νέο πειθαρχικό συμβούλιο και τα τρία έως τέσσερα κλιμάκια του».

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με το πειθαρχικό συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, έγινε τροποποίηση του νόμου στις 9 Οκτωβρίου και ενώ παλαιότερα το Πειθαρχικό Συμβούλιο εκλεγόταν, βάσει της νέας τροποποίησης διορίζεται από το Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Για το αν υπάρχουν ποινικά ζητήματα αναφορικά με το περιβόητο βίντεο του Al Jazeera , ο κ. Κληρίδης διευκρίνισε ότι «την πτυχή αυτή εξετάζει ο Γενικός Εισαγγελέας», ωστόσο συνέχισε, στον βαθμό που θα καταπιαστεί ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος με πτυχές των αποκαλύψεων του Al Jazeera, «όλων αυτών των ζητημάτων θα επιληφθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ