«Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει στην Κύπρο τώρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις τραγικές επιπτώσεις του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος επεσήμανε ο καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας σήμερα, τελευταία εργάσιμη μέρα λειτουργίας του ΚΕΠ.

επιμέλεια Χρίστος Πέτρου 

Ο κύριος Τσούκας μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, Μεσημέρι και Κάτι, αναφέρθηκε στις τραγικές συνέπειες που θα επωμιστεί η κυπριακή οικονομία από την λειτουργία αλλά και την ατσούμπαλη κατάργηση του Κυπριακού επενδυτικού Προγράμματος.

Ο απότομος τερματισμός του Κυπριακού Επενδυτικού προγράμματος υπό το βάρος της διαφθοράς του, έχει επιφέρει το μεγαλύτερο δυνατό κόστος. Το κόστος αυτό αν και απαντάται σε πολλά επίπεδα της οικονομίας σχετικά με τον κύκλο εργασιών του ΚΕΠ, αφορά κυρίως την δυσφήμηση της χώρας.

Από τα προηγούμενα χρόνια ήδη η Κύπρος είχει την φήμη «οικονομίας καζίνο» όπως τόνισε ο κ. Τσούκας, επικαλούμενος δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομίας της Ε.Ε. Πιέρ Μοσχοβισύ. «Μετά την κατάρρευση των τραπεζών μας, αντί να στήσουμε την οικονομία της Κύπρου σε νέες βάσεις, την στήσαμε εκ νέου στις ίδιες σαθρές, μεταπρατικές βάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν ο ΦΠΑ κατοικιών για τα διαβατήρια

 «Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει στην Κύπρο να επενδύσει μετά τις αποκαλύψεις που έχουμε δει όλοι μας» αναρωτήθηκε ο καθηγητής κ. Τσούκας.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις από μέρους της Κυβέρνησης για το ότι δεν θα επανέλθει νέο σχέδιο πολιτογραφήσεων, ο κ. Τσούκας ανέφερε ότι παρά τις προθέσεις της κυβέρνησης το κόστος και η ζημιά είναι εδώ και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

«Σε μια σοβαρή Δημοκρατία οι πολιτικοί οι οποίοι ενεπλάκησαν σε αυτό το πρόγραμμα διαφθοράς, όπως αποδείχτηκε,  έχουν σοβαρές ευθύνες. Το κόστος ωστόσο το επωμιζόμαστε όλοι οι πολίτες και όχι μόνο οι πολιτικοί που ευθύνονται», είπε ο κ. Τσούκας.

Ο Καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας, τόνισε ακόμη ότι υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης των εννοιών. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Υπάρχει ένας ευφημισμός. Πρέπει να αποκατασταθούν οι έννοιες. Όταν καταθέτεις 2 εκατομμύρια ευρώ και έχεις μία στιγμιαία σχέση με τη χώρα ή αγοράζεις ένα ακίνητο, αυτό δε σε κάνει «επενδυτή». Επενδυτής είναι αυτός που δημιουργεί βιώσιμες θέσεις εργασίας, όταν μεταφέρεις τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις σου στη χώρα κλπ. Το ΚΕΠ αποσκοπούσε στο γρήγορο κέρδος, εμπορευόμενο ένα ακριβό δημόσιο αγαθό».

Δείτε πεισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ