Η κυβέρνηση θα στηρίξει τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τα διατάγματα

"Όσες επιχειρήσεις επηρεάζονται από τα νέα μέτρα του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας, προτρέπονται να μην απολύσουν υπαλλήλους, γιατί η επιδότηση φτάνει και το 97% και το 100%"

Τη θέση να μην απολύσουν τους υπαλλήλους τους οι εταιρείες, επιχειρήσεις που επηρεάζονται από το διάταγμα του  Υπουργείου Υγείας το Δεκέμβριο μήνα, διατύπωσε η  Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου στο πλαίσιο της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας.  

Την Κοινοβουλευτική  Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημέρωσε η  Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου  για την πορεία των σχεδίων στήριξης μισθωτών, αυτοεργοδοτουμένων και επιχειρήσεων.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Υπουργός Εργασίας και μετά το πέρας της συνεδρίας, ανέφερε πως έγινε  ενημέρωση για όλα τα σχέδια που εφαρμόζονται τον Νοέμβριο.” Έχω είπε, σημειώσει,  ότι αυτά τα ίδια σχέδια έχουν ανακοινωθεί και για τον Δεκέμβριο ”, προσθέτοντας πως,” όσες επιχειρήσεις επηρεάζονται από τα νέα μέτρα του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας, προτρέπονται να μην απολύσουν υπαλλήλους, γιατί η επιδότηση φτάνει και το 97% και το 100%” , άρα εξήγησε θα ισχύουν και για τον Δεκέμβριο μήνα .

Έστειλε επίσης το μήνυμα , να μην απολυθούν οι υπάλληλοι των εταιρειών και επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με διατάγματα μέχρι τις  13 Δεκεμβρίου, γιατί, όπως είπε, θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι. 

Επανέλαβε  ακόμη πως οι υπάλληλοι δεν πρέπει να απολυθούν και οι εργαζόμενοι θα στηριχτούν όπως στηρίζονται με τα σχέδια της κυβέρνησης τόσους μήνες, κατέληξε.

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει ότι επιχειρήσεις που κατά την περίοδο 30 Νοεμβρίου 2020 μέχρι 13 Δεκεμβρίου 2020 τελούν υπό υποχρεωτική, πλήρη αναστολή στη βάση του υπό αναφορά Διατάγματος του Υπουργείου Υγείας, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο Σχέδιο με τίτλο «Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης ή Επιχειρήσεων που λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν μείωση του κύκλου εργασιών πέραν του 80%», το οποίο θα υλοποιηθεί για την περίοδο Δεκεμβρίου 2020.

Επισημαίνεται ότι στη βάση των προνοιών του υπό αναφορά Σχεδίου, για επιχειρήσεις που εργοδοτούν μέχρι 9 εργοδοτούμενους δύναται να καταβάλλεται Ειδικό Ανεργιακό Επίδομα σε όλους τους εργοδοτούμενους της επιχείρησης, ανεξαρτήτως της ιδιότητας των προσώπων αυτών, και για επιχειρήσεις που εργοδοτούν πέραν των 9 εργοδοτουμένων, θα καταβληθεί Ειδικό Ανεργιακό Επίδομα στο 97% των εργοδοτουμένων τους, εφόσον πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις της σχετικής Απόφασης.

Σχετικές ανακοινώσεις για την υλοποίηση του Ειδικού Σχεδίου θα ακολουθήσουν εντός των προσεχών ημερών στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy και προτρέπονται οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις να μη προβούν σε τερματισμό απασχολήσεων του προσωπικού τους, δεδομένου ότι θα δικαιούνται κρατική επιδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ