Θετική η πρώτη ανάγνωση των σχεδίων στήριξης από ΟΕΒ & KEBE

Θετική η πρώτη ανάγνωση, χρειάζονται ωστόσο διευκρινήσεις τα σχέδια που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, τονίζουν οι εργοδοτικές οργανώσεις - Καλούν Βουλή να υπερψιφήσει σχέδιο Κρατικών Εγγυήσεων

Θετικά κρίνουν ΚΕΒΕ & ΟΕΒ τα σχέδια στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων  που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα.

Ωστόσο όπως επεσήμαναν στο Economy Today εκπρόσωποι και των δύο εργοδοτικών οργανώσεων, αναμένουν διευκρινήσεις εντός των επόμενων ημερών λόγω του ότι αρκετές πτυχές των σχεδίων, - ειδικά αυτών που ανακοίνωσε ο Υπ. Οικονομικών- χρήζουν επεξηγήσεις.

ΚΕΒΕ - Μάριος Τσιακκής

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής μιλώντας στο Economy Today, υπογράμμισε ότι κρίνεται θετικό το γεγονός ότι δίνονται απ’ ευθείας βοηθήματα στις επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσιακκης στο σχέδιο που αφορά τις κρατικές εγγυήσεις και ανέφερε ότι ως ΚΕΒΕ «καλούμε τη Βουλή να υπερψηφίσει το σχέδιο».

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο κ. Τσιακκής υπάρχουν αρκετές ασάφειες που εντοπίζονται μεταξύ άλλων στους σύνθετους σε κάποιες περιπτώσεις όπως είπε, αλγόριθμους υπολογισμού του κύκλου εργασίών των επιχειρήσεων.   

ΟΕΒ - Μιχάλης Αντωνίου

Από την ΟΕΒ, κρίνεται επίσης θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, δίνεται άμεση στήριξη στις επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε στο Εconomy Today ο Γεν. Διευθυντής της  ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου «υπάρχουν σημεία που θα αποσαφηνιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο η πρώτη ανάγνωση των σχεδίων κρίνεται θετική».

 

Αναφορικά με τα σχέδια που ανακοινώθηκαν από την Υπουργό Εργασίας για στήριξη των εργαζομένων, οι εργοδοτικές οργανώσεις σημειώνουν πως αποτελούν συνέχεια των παροχών που υπάρχουν από τον Μάρτη του 2020 και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ