Ταξίδια ΠτΔ στις Σεϋχέλλες και πόρισμα Αρέστη σήμερα στη Βουλή

Τα δύο καυτά θέματα που αφορούν το πόρισμα Αρέστη και τα ταξίδια του Προέδρου Αναστασιάδη στης Σεϋχέλλες, θα συζητηθούν σήμερα στη Βουλή

του Χρίστου Πέτρου 

Η Επιτροπή «Παρακολουθήσεως σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών» θα συζητήσει εκ νέου σήμερα σε προκαθορισμένη συνεδρία της, το πόρισμα της Επιτροπής Αρέστη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρία οι τοποθετήσεις του κ. Αρέστη προκάλεσαν έντονη δημόσια συζήτηση και τροφοδότησαν την αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Ο κ. Αρέστη στην προηγούμενη συνεδρία στις 18 Φεβρουαρίου, επανέλαβε τα αποτελέσματα του πορίσματός του, με τα οποία «στήνει στον τοίχο» και μοίρασε ευθύνες στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη αλλά και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στον οποίον χρεώνει «απαξιωτική στάση» έναντι της τριμελούς επιτροπής και του πορίσματός της.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση και για το δεύτερο καυτό ζήτημα που αφορά στα ταξίδια του Προέδρου Αναστασιάδη στις Σεϋχέλες «με το τζετ του Σαουδάραβα σεΐχη και όλα τα ζητήματα που ενδεχομένως αναφύονται και άπτονται δημόσιου συμφέροντος και σοβαρών πολιτικών ευθυνών».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ενέγραψαν προς συζήτηση οι Βουλευτές, Νικόλας Παπαδόπουλος (ΔΗΚΟ), Στέφανος Στεφάνου, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Σκεύη Κουκουμά από το ΑΚΕΛ και ο Γιώργος Περδίκης από τους Οικολόγους.

Παρόντες στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα είναι μεταξύ άλλων και οι Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτης και άλλοι αξιωματούχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ