Συγκρατημένο Τσίκνισμα κατέγραψαν οι κρεαταγορές…

Απώλεια για τις πωλήσεις κρέατος, η «ημιλειτουργία» των εστιατορίων και η απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων

Ελαφρώς πιο κάτω συγκριτικά με πέρυσι ήταν οι πωλήσεις κρέατος σε απλούς καταναλωτές. Εμφανής η πτώση στις μεγάλες παραγγελίες – πωλήσεις κρέατος αφενός επειδή τα εστιατόρια δεν λειτουργούσαν κανονικά και αφετέρου, επειδή μια σειρά από μεγάλες συγκεντρώσεις αναβλήθηκαν λόγω των μέτρων.

Μιλώντας στο Economy Today, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε ότι «η πτώση στην αγορά κρέατος τη φετινή τσικνοπέμπτη, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπήρξαν οι μεγάλες πωλήσεις-παραγγελίες, αφού τα εστιατόρια δεν μπορούσαν να δουλέψουν κανονικά».

Πέραν όμως από τα εστιατόρια, όπως σημείωσε ο κ. Λειβαδιώτης μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις που παραδοσιακά γίνονται την Τσικνοπέμπτη, φέτος αναβλήθηκαν και αυτό είχε επιπτώσεις και στις πωλήσεις κρέατος. «Ο Στρατός, διάφορες υπηρεσίες αλλά και φιλικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις λόγω των μέτρων δεν μπόρεσαν να γίνουν όπως άλλες χρονιές και αυτό είχε επιπτώσεις και στις πωλήσεις κρέατος».

Ωστόσο μια πρώτη εικόνα δείχνει ότι, «τηρουμένων των αναλογιών», τα εστιατόρια «κινήθηκαν ικανοποιητικά στο Delivery και το Take away».

Κατά τα άλλα, οι απλοί καταναλωτές φαίνεται ότι στον βαθμό που τα μέτρα το επέτρεψαν, Τσίκνισαν. «Ο κόσμος αγόρασε τα κρέατά του. Οι πωλήσεις ήταν ελαφρώς πιο κάτω σε σύγκριση με πέρυσι. Φέτος αγόραζαν μικρές ποσότητες και αυτό προφανώς σχετίζεται με την απαγόρευση των πολυάριθμων συγκεντρώσεων. Ωστόσο η αγορά κινήθηκε», ανέφερε ο κ. Λειβαδιώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ