Η ΔΕΟΚ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας των δημόσιων μεταφορών, που έχουν ως αποτέλεσμα, όπως σημειώνει, τη συνεχή όξυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια και την οικονομία.
Η ΔΕΟΚ καλεί την Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση λήψη μέτρων και, πέραν της γενικότερης στρατηγικής για τις μεταφορές, προτείνει μείωση του φόρου κατανάλωσης των καυσίμων με στόχο την ανακούφιση χιλιάδων εργαζομένων και κυρίως πολύτεκνων οικογενειών.
Εισηγείται επίσης ενίσχυση του θεσμού του σχολικού λεωφορείου, δημιουργία και εισαγωγή δικτύων υπεραστικού σιδηρόδρομου και αστικού τραμ, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, αντικατάσταση μεγάλων λεωφορείων με μικρά και ευέλικτα και σχεδιασμό περιμετρικών ευέλικτων δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών σε όλη την επικράτεια της Κύπρου.
Πηγή: ΚΥΠΕ