Κατεχόμενα: Το ταμείο είναι άδειο

«Τα κρατικό ταμείο είναι εντελώς άδειο» αναφέρουν τα δημοσιεύματα στον σημερινό Τύπο των κατεχομένων σχολιάζοντας την ξαφνική παραίτηση της ψευδοκυβέρνησης.

Υπό τον τίτλο «Τα κρατικό ταμείο είναι εντελώς άδειο», ο αρθρογράφος της Kıbrıs (14.10.21) Χασάν Χάστουρερ, σχολιάζοντας την ξαφνική παραίτηση της «κυβέρνησης» και ότι κανείς δεν το γνώριζε, ούτε καν τα μέλη της «κυβέρνησης μειοψηφίας», γράφει ότι σε συνομιλία που είχε με τον αρχηγό του κόμματος της Αναγέννησης (YDP) και λεγόμενο υπουργό οικονομικών και ενέργειας Ερχάν Αρικλί, είχε πει ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο παραίτησης, αλλά ο «πρωθυπουργός» Σανέρ δεν τους είχε ενημερώσει για την πρόθεσή του να υποβάλει την παραίτηση.

«Στο μεταξύ, ο Αρικλί είπε στη συνέχεια κάτι ενδιαφέρον», γράφει ο Χάστουρερ, σημειώνοντας τα εξής:

«Ρώτησα τον υπουργό δημοσιονομικών Ντουρσούν Ογούζ ποιοι είναι οι όροι για να πληρωθεί ο μισθός του Δεκέμβρη και ο 13ος μισθός. Δήλωσε ότι υπό την παρούσα κατάσταση είναι πολύ δύσκολο. Ποιος θέλει να είναι μέρος της κυβέρνησης σε εκλογές, όταν δεν μπορεί να πληρώσει τον κανονικό μισθό και τον 13ο; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Σανέρ μου επιβεβαίωσε το εν λόγω θέμα όταν τον ρώτησα ψες κατά τη διάρκεια εκπομπής, που ήταν φιλοξενούμενος.

Η ουσία του θέματος είναι ότι το ταμείο του κράτους είναι εντελώς άδειο. Ο Σανέρ έδωσε παραίτηση. Θα βρίσκεται στα καθήκοντά του μέχρι το νέο σχηματισμό. Υπολόγισε όμως ότι η αντιπολίτευση δεν θα μπορεί να κάνει βαριές επικρίσεις αφού δεν θα είναι κυβέρνηση πια».

Υπό τον τίτλο «Δεν υπάρχει μισθός τέλος του μήνα: Ο Φουάτ Οκτάι δεν έδωσε ακόμη ραντεβού», η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Kıbrıs Postası (14.10.21) επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό για οικονομικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, θα υπάρξει κρίση στους μισθούς δύο εβδομάδες πριν τελειώσει ο μήνας. Σημειώνει μάλιστα ότι υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η Άγκυρα απορρίπτει τα αιτήματα της «κυβέρνησης» για ραντεβού.

«Επιπρόσθετα του προβλήματος για την αβεβαιότητα των μισθών, εγνώσθη ότι δεν υπάρχει πρόοδος ούτε σε κάποια αιτήματα της κυβέρνησης στο τομέα της υγείας. Επιπρόσθετα στην εν λόγω κρίσης μισθού υπάρχει και το θέμα του 13ου μισθού, που είναι ακόμη εντελώς ασαφές. Σημειώνεται ότι η κρίση στη γενική συνέλευση του UBP είναι καθοριστική σχετικά με την απόρριψη των αιτημάτων για ραντεβού των κυβερνητικών αξιωματούχων», γράφει η Κίπρις Ποστασί.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ