Αυξήσεις «φωτιά» σε ψωμιά και φθαρτά - Δείτε τον νέο κατάλογο τιμών

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνει την ολοκλήρωση της έρευνας για συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα μέσων τιμών λιανικής πώλησης Βασικών Καταναλωτικών Αγαθών, που ίσχυαν στις 12/1/2022.

Αυξήσεις από 6% έως 16% στο αλεύρι και ανάλογη άνοδος στην τιμή των αρτοποιημάτων μέσα σε ένα χρόνο. Αυξήσεις 20% στις ντομάτες και 22% στα αγγουράκια χωραφιού και αυξήσεις γύρω στο 7% σε μεγάλο αριθμό συσκευασμένων οσπρίων.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ευρήματα που καταγράφονται στον νέο κατάλογο του παρατηρητηρίου τιμών διαφόρων προϊόντων που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα 17.1.2022.

Το συγκεκριμένο Παρατηρητήριο πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση και περιλαμβάνει σταθερά προϊόντα και χώρους λήψης τιμών. Σκοπός του είναι η παρακολούθηση της διακύμανσης των τιμών των βασικών καταναλωτικών αγαθών και η εξαγωγή σχετικών συμπερασμάτων.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή διευκρινίζει ότι τα Παρατηρητήρια Τιμών ετοιμάζονται αποκλειστικά για σκοπούς υποβοήθησης/γενικής πληροφόρησης των καταναλωτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν συμβουλές. Τα Παρατηρητήρια Τιμών, δεν προορίζονται και ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν την έρευνα αγοράς που πρέπει να κάνει ο κάθε καταναλωτής βάσει των δικών του προτιμήσεων, δεδομένων και αναγκών, ούτε αποσκοπούν να υποδείξουν στους καταναλωτές τα σημεία πώλησης που θα επιλέξουν.

Ιδιαίτερα σημειώνεται, ότι κάποια από τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο Παρατηρητήριο υφίστανται ποιοτικές διαφορές οι οποίες δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη στα αποτελέσματα ενός Παρατηρητηρίου Τιμών. Για το σκοπό αυτό η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παροτρύνει τους καταναλωτές όπως κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, προκειμένου να βρουν τα προϊόντα και τις τιμές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ