Επιστρέφει δριμύτερη η ακρίβεια στα καύσιμα

Οι νέες αυξήσεις αναμένεται να υπερκαλύψουν τις μειώσεις των τελευταίων μηνών.

Του Νέστορα Βασιλείου 

Μετά τις μειώσεις και τη σταθεροποίηση των τιμών, τους τελευταίους 1,5 με δυο μήνες, έρχονται αυξήσεις στις τιμές πετρελαιοειδών. 

«Αναμένονται αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων μέχρι το τέλος του μήνα», δηλώνει ο αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή. 

Σύμφωνα με τον Αντώνη Ιωάννου, οι αυξήσεις στις τιμές θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της διεθνούς αύξησης και κατ' επέκταση των ακριβότερων φορτίων καυσίμων, που θα παραλάβουν τις επόμενες μέρες οι εταιρείες πετρελαιοειδών στην Κύπρο. 

Σημειώνεται ότι σήμερα η τιμή του βαρελιού πετρελαίου Brent έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας επταετίας.

Η τιμή του βαρελιού Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας ανερχόταν σε 86,84 δολάρια στις 03:40 (ώρα Κύπρου), ξεπερνώντας τα 86,74 δολάρια που είχε φθάσει την 30ή Οκτωβρίου 2014.

Εκτόξευση τιμών τον Φεβρουάριο 

Ακόμη χειρότερα αναμένεται να είναι τα πράγματα τον Φεβρουάριο καθώς θα δοκιμαστούν ακόμη περισσότερο οι αντοχές των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις αντλίες καυσίμων. 

«Αυτές οι αυξήσεις θα υπερκαλύψουν τις μειώσεις, που είχαμε δει τον τελευταίο 1,5 μήνα. Επρόκειτο για μειώσεις €0,05 στην βενζίνη και €0,03 στο πετρέλαιο», αναφέρει ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών. 

Σύμφωνα με τον Μάριο Δρουσιώτη, «μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου οι τιμές στα πρατήρια καυσίμων θα είναι πλέον πιο ψηλές από τις τιμές  πώλησης, που ίσχυαν πριν από τις προαναφερόμενες μειώσεις» με τις επιπλέον αυξήσεις να φτάνουν στο 2%.

 

Νέο σύστημα παρακολούθησης 

Περί τα τέλη Ιανουαρίου θα τεθεί σε λειτουργία και το νέο σύστημα παρακολούθησης των τιμών, που θα χρησιμοποιεί η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου και Ενέργειας. 

Στην Υπηρεσία θεωρούν ότι η εισαγωγή του θα βοηθήσει τους καταναλωτές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ