Τι αλλάζει από 1η Ιανουρίου στο επίδομα ενοικίου για εκτοπισθέντες και παθόντες

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες την εισήγηση του Υπ. Εσωτερικών για οριζόντια αύξηση των επιδομάτων ενοικίων που παραχωρούνται μέσω του Σχεδίου Επιδότησης Ενοικίου για Εκτοπισθέντες, Παθόντες και άλλα Πρόσωπα.

Εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου η αύξηση του επιδόματος ενοικίου που παραχωρείται μέσω του Σχεδίου Επιδότησης Ενοικίου για Εκτοπισθέντες, Παθόντες και άλλα Πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών για οριζόντια αύξηση των επιδομάτων ενοικίων που παραχωρούνται μέσω του Σχεδίου, με την απόφαση να τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024.

4.500 οι δικαιούχοι - Τι αλλάζει

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εσωτερικών, στο πλαίσιο του εν λόγω Σχεδίου, επιδοτούνται ετησίως περίπου 4.500 δικαιούχοι (μονήρη άτομα, οικογένειες και φοιτητές), με συνολικό προϋπολογισμό ύψους €8.5 εκατομμυρίων.

Σημειώνεται παράλληλα, πως το ύψος του επιδόματος καθορίζεται βάσει της σύνθεσης της οικογένειας και του ετήσιου ακαθάριστου οικογενειακού εισοδήματος.

Η αύξηση, η οποία καθορίστηκε σε 15% για μονήρη άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες και φοιτητές και 25% για οικογένειες δύο ατόμων και άνω, κρίθηκε σκόπιμη λόγω της ανοδικής τάσης που παρατηρείται στο ύψος των ενοικίων. Σκοπός της αύξησης είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να ανταποκριθούν στις στεγαστικές τους ανάγκες μέχρι την απόκτηση ιδιόκτητης στέγης.

Το Σχέδιο εφαρμόζεται ως μέρος της προσφυγικής πολιτικής και έχει συμπεριληφθεί στη νέα ενιαία στεγαστική πολιτική που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Πότε πληρώνεται ο 12ος και ο 13ος μισθός στους δημόσιους υπαλλήλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ