ΠΕΟ: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 του μήνα

Το Κεντρικό Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ τιμά και φέτος την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με παγκύπρια εκστρατεία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΠΕΟ, η εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 του μήνα με εκατοντάδες συνελεύσεις και επαφές σε χώρους εργασίας, επαρχιακές εκδηλώσεις και παγκύπρια κινητοποίηση στη Λευκωσία.

Η Κεντρική Εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την ΠΟΓΟ την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 4.45 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας όπου θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους και η Γ.Γ. της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνική παρέμβαση και πορεία στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου.

Οι επαρχιακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πάφο στις 6 Μαρτίου ώρα 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Sofianna, στη Λάρνακα στις 9 Μαρτίου ώρα 4 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Αστέρια στην Αραδίππου και στη Λεμεσό στις 10 Μαρτίου ώρα 5 μ.μ. στο Pefkos City Hotel.

Με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη θα προσφερθεί στις εργαζόμενες το καθιερωμένο γαρύφαλλο και μια ειδική επετειακή έκδοση ενημερωτικού περιεχομένου.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθούν κοινές επισκέψεις μελών του Γραφείου Γυναικών της ΠΕΟ με Τουρκοκύπριες εργαζόμενες σε χώρους εργασίας στις 6 και 7 Μαρτίου. Στις 7 Μαρτίου θα παρευρεθούν στη συνέλευση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ώρα 11.30 π.μ στην οποία θα παρευρεθεί και θα μιλήσει η Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Παράλληλα, το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ σε συνεργασία με τη Συντεχνία ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ θα εντάξει στην εκστρατεία για την 8η του Μάρτη, την ενημέρωση των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο σχετικά με τη νέα νομοθεσία για την ορθοστασία αλλά και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου όπως για το διάταγμα για τον κατώτατο μισθό, τον Περί Βοηθών Καταστημάτων Νόμο, τη σημασία της Συνδικαλιστικής οργάνωσης και την κάλυψη τους από  Συλλογικών Συμβάσεων.

Η εκστρατεία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 4/3/2024 από τις 3.00μ.μ – 6.00μ.μ στην Λευκωσία και Πάφο, την Τρίτη 5/3/2024 από τις 3.00μ.μ.-6.00μ.μ στην Λεμεσό, την Πέμπτη 7/3/2024 από τις 10.00π.μ.-12.00μ στην Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και την Παρασκευή 8/3/2024 από τις 10.00π.μ.-12.00μ στην Λάρνακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΠΕΟ: Αλληλεγγύη στην εθνική απεργία που πραγματοποιείται στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ