Κατεχόμενα: Διαφημίζουν κτίσιμο πόλης 30.000 κατοίκων δίπλα στην Τύμπου

Υπάρχουν αναφορές στον τ/κ τύπο για διαφημιστικές πινακίδες στην Τουρκία που μιλούν για δημουργία μιας νέας πόλης στην κατεχόμενη Κύπρο

Ο λεγόμενος «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Σαμί Όζουσλου (Sami Özuslu) δήλωσε ότι σε κάποιες διαφημιστικές πινακίδες (billboard) στην Τουρκία αναφέρεται ότι θα δημιουργηθεί μια νέα πόλη στην κατεχόμενη Κύπρο και ότι ο αριθμός των πόλεων θα αυξηθεί από έξι σε εφτά. Τις δηλώσεις του, τις οποίες μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, δημοσιεύει σήμερα η τ/κ εφημερίδα Kıbrıs. 

Όπως αναφέρει, μιλώντας την Τρίτη στη «βουλή» του κατοχικού καθεστώτος, ο Όζουσλου είπε ότι αυτές οι διαφημίσεις αναφέρουν ότι θα κτιστεί ένας οικισμός των 30 χιλιάδων κατοίκων δίπλα στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζιάν (Ercan) στην Τύμπου και πρόσθεσε ότι επειδή η περιοχή υπάγεται στο «κεφάλαιο 96», δεν μπορεί να παρέμβει στο θέμα η «πολεοδομία».

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του προέδρου του κόμματός του, Τουφάν Έρχουρμαν (Tufan Erhürman), ο Όζουσλου είπε ότι προειδοποίησαν για την αλλαγή ιδιοκτησίας της γης, ότι η εν λόγω περιοχή βρίσκεται εντός των συνόρων του «δήμου» Κυθρέας ο οποίος έχει πληθυσμό 20 χιλιάδων και ότι εκείνοι που έδωσαν τη διαφήμιση λένε ότι θα φτιάξουν «ένα νέο πεδίο ζωής 30 χιλιάδων ατόμων».  

Τέλος, ο Όζουσλου επέκρινε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ ότι προέβη σε λαϊκισμό μιλώντας σε τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια στο θέμα των πωλήσεων περιουσιών σε ισραηλινούς.

Διαβάστε επίσης: Κατεχόμενα: Αντιδρούν για Τούρκους επενδυτές - Να θεωρούνται «αλλοδαποί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ